USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЄС схвалив транш Україні в 500 млн євро макрофінансової допомоги

29 Травня 2020 14:42
Євросоюз оголосив про виділення Україні кредиту в сумі €500 млн в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги, за якою з 2014 року ЄС надав Україні кредит на загальну суму €3,8 млрд (включаючи транш, що був ухвалений сьогодні).

Повідомлення про це оприлюднене на сайті Європейської комісії, передає Укрінформ.

Як зазначається, така кредитна допомога є найбільшою за обсягом макрофінансовою допомогою, яку ЄС виділив будь-якій індивідуальній країні-партнеру.

Виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що Україна виконала всі необхідні вимоги для отримання траншу, й пообіцяв подальшу фінансову допомогу.

«У рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україна виконала всі необхідні вимоги, й ми готові надати їй 500 мільйонів євро. Також в рамках підтримки економіки сусідніх держав у їх боротьбі з економічними наслідками коронавірусу, ЄС надасть Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги», – цитує пресслужба слова Домбровскіса.

Загалом в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги, запущеної у 2014 році, ЄС виділив Україні 3,8 мільярда євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 29 Травня 2020 15:32
В Украине баксов шелест-снова **х идёт на нерест

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus