USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС введе санкції проти 31 білоруського чиновника, – ЗМІ

7 Вересня 2020 15:06
21 вересня Євросоюз планує запровадити санкції проти 31 чиновника Білорусі, в тому числі проти очільника МВС.

Через місяць після початку масових демонстрацій проти підсумків президентських виборів в Білорусі, ЄС має намір покарати білоруську владу і підтримати заклики до нових виборів, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Reuters.

«Спочатку ми узгодили 14 імен, але багато держав визнали, що цього недостатньо. Зараз ми досягли консенсусу ще щодо 17 осіб. Це високопоставлені чиновники, відповідальні за вибори, за насильство і за репресії», – говорить один із дипломатів ЄС.

У кінці минулого місяця міністри закордонних справ ЄС дали політичне схвалення санкціям під час зустрічі в Берліні, але не вирішили, на кого вони будуть спрямовані.

Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, під санкції не потрапив. Німеччина хоче залишити відкритою можливість додавання імені президента на більш пізньому етапі.

Очікується, що до списку ЄС увійдуть міністр внутрішніх справ Юрій Караєв та його заступник, високопосадовці виборчої комісії, Служби безпеки та юстиції, а також низка міністрів.

19 серпня на позачерговому саміті лідери ЄС домовилися про санкції проти Білорусі, які застосують стосовно окремих посадовців режиму Лукашенка, причетних до репресій та фальсифікацій виборів.

31 серпня, за погодженням із міністерствами закордонних справ Естонії та Литви, міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич ухвалив рішення про накладення безстрокової заборони на в’їзд 30 білоруським чиновникам, включаючи Олександра Лукашенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus