USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Єврокомісія схвалила план реформ України для виділення €50 мільярдів

15 Квітня 2024 21:45
Європейська комісія схвалила запропонований урядом України План дій в межах механізму Ukraine Facility, який визначає умови отримання €50 мільярдів макрофінансової допомоги протягом 2024–2027 років.

Про це повідомила пресслужба ЄК, пише Бабель.

У Єврокомісії наголосили, що це фінансування допоможе Україні підтримувати свою адміністрацію, виплачувати зарплати та пенсії, надавати основні державні послуги та підтримувати відновлення та реконструкцію.

При цьому одразу після затвердження Плану, яке очікується протягом місяця, Єврокомісія зможе виділити Україні до €1,89 мільярда попереднього фінансування.

Надалі кошти за цією програмою виділятимуться за умови виконання узгоджених кроків щодо реформ, а також за умови дотримання ефективних демократичних механізмів.

План визначає 69 реформ і 10 інвестицій, розбитих на 146 якісних і кількісних показників. Реформи, запропоновані в рамках Плану щодо України, охоплюють 15 сфер, включаючи енергетику, сільське господарство, транспорт, зелений і цифровий перехід, людський капітал, а також державні підприємства, бізнес-середовище, державні фінанси та децентралізацію.

Читати ще: Нідерланди виділили додаткові €4,4 млрд Україні

Вони спрямовані на посилення макроекономічної та фінансової стійкості України, покращення управління, підвищення спроможності та ефективності адміністрації, підзвітності та доброчесності судової системи, підтримку розвитку приватного сектору та створення середовища, сприятливого для сталого економічного зростання.

Очікується, що кілька реформ допоможуть Україні на шляху до вступу до ЄС шляхом приведення у відповідність українського законодавства до норм Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus