USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європарламент схвалив надання Україні 1 млрд євро кредиту

13 Червня 2018 14:39
Європейський парламент проголосував за надання Україні кредиту в 1 млрд євро. Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк, передає РБК - Україна.

За його словами, перший транш може бути наданий вже в вересні цього року. "ЕП проголосував за нову макрофінансову допомогу в 1 млрд євро Україні.

Якщо все піде добре, перший транш може бути наданий у вересні", - написав журналіст.




Варто відзначити, що за надання фінансування проголосували 527 деупататв, а проти - 124.

Також про надання макрофінансової допомоги повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.



Нагадаємо, рішення про надання допомоги Україні була ратифікована Європейським парламентом 16 травня. Варто відзначити, що рішення було прийнято з поправкою, згідно з якою "склад Центральної виборчої комісії України відображає політичний баланс, представляє усі політичні сили, особливо ті, які представлені в Раді". У той же час, Європейський Союз має намір скоротити фінансування країн Центральної та Східної Європи на 30 млрд євро, перерозподіливши ці кошти на Італію, Грецію та Іспанію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ЮА Показати IP 13 Червня 2018 14:45
Блін, ну як можна хвалитись тим, що заганяєш країну в борги?? Напишіть людям зрозумілою мовою, це не допомога, а КРЕДИТ з відсотками і платою за обслуговування кредиту!! Поки в нас війна, європейські "товариші" нам так під процентів 10 (якщо все до купи скласти, комісії, 1-2% по кредиту, плата за обслуговування і т.п.) ПОЗИЧАЮТЬ гроші. А ми радієм.... ще й вихваляємся...(
Кєп Показати IP 13 Червня 2018 15:01
Цікаво , скільки десятків років Україна буде віддавати ці транши і позики ЄС і США....Забезпечили так забезпечили майбутнім нове покоління нації, вибл**ки совкові.
за грубими підрахунк Показати IP 13 Червня 2018 15:11
на кожного з нас повісять борг ще майже по 1000$. Не знаю, радіти від того мільярду чи ні
2+2 до за грубими підрахунк Показати IP 13 Червня 2018 18:00
якщо рахувати тільки працездатних без пенсіонерів та дітей, виходить біля 2000 на кожного
Анонім Показати IP 13 Червня 2018 16:31
Вся суть борьбы с украинской коррупцией почему-то заключается в повышении цены на газ в частности и тарифов на ЖКХ в целом. А пэрэмога придёт сразу после того как сведут в могилу всё население Украины. Вот такой убийственно-д*рьмовый СУ/ГС получается.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus