USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Європейський суд із прав людини прийняв скаргу Сенцова на тортури в тюрмі

5 Жовтня 2018 08:59
Європейський суд з прав людини передав російській владі, вимагаючи пояснень щодо пережитих у тюрмі тортур, справу українського режисера Олега Сенцова, повідомив керівник міжнародної правозахисної організації «Агора» Павло Чіков.

«Ще одна суперновина. ЄСПЧ комунікував справу Олега Сенцова», – написав Чіков у Telegram.

Судячи з листа ЄСПЛ, він поєднав справу українця зі справою «Україна проти Росії», яка стосується анексії Криму.
Для пояснень у Росії є час до 16 січня 2019 року. Російській владі потрібно відповісти зокрема на питання про те, чи підпадав Сенцов під юрисдикцію Росії, коли його судили.

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років ув’язнення за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Режисер відкидає звинувачення. Від 14 травня він голодує в російській колонії з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних у Росії.

З вимогою негайно звільнити Сенцова до Росії неодноразово зверталися міжнародні організації, західні уряди, митці й активісти в усьому світі.

Олега Сенцова висунули на премію імені Сахарова «За свободу думки». Крім того, є ініціативи з висування його кандидатури на Нобелівську премію миру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus