USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Юні вихованці ФК «Волинь» тренуються в Австрії

29 Травня 2022 13:45
Попри війну, футбольний клуб «Волинь» не залишає своїх вихованців без тренувань та використав свої зв’язки задля того, аби організувати навчально-тренувальний збір в Австрії. З початку повномасштабного нападу росії вихованці ДЮСШ «Волинь» 2007 та 2009 років народження отримали можливість поїхати на закордонний збір, що не завжди могли собі дозволити команди Прем’єр-ліги. Керівництво ФК «Волинь» знайшло можливості задля цього.

Мер австрійського міста Ґрац погодився, щоб вихованці «Волині» приїхали на навчально-тренувальний. Австрійська сторона зобов’язалася повністю фінансувати проживання та харчування сорока дітей, а також знайшла поля для тренувань.
З 28 березня дітей поселили в чудові умови – вони проживали у дитячому таборі на березі озера Вертерзе. Тренування відбувалися у футбольній академії на базі «Аустрії» в місті Клаґенфурт. Спочатку хлопчаки тільки тренувалися, але невдовзі для них організували товариські ігри. Молодші хлопці виграли з рахунком 8:0, а старші звели матч внічию – 2:2.
Але діти не лише тренувалися, а й побували у багатьох містах на екскурсіях, зокрема відвідали Фельден – це курортне місто, в якому відпочивають заможні люди. Також діти побували на товариському матчі «Ред Булл Зальцбург» – «Аустрія» Клаґенфурт, від якого були у захваті.
У Клаґенфурті вихованці «Волині» тренувалися півтора місяці, але невдовзі їх перевели в чотирьохзірковий готель з трьохразовим харчуванням в селі Кнапенберг, яке розташоване на горі висотою 1100 метрів над рівнем моря. Там все було зроблено в тибетському стилі, адже в селі проживав учитель Далай-лами.

Також хлопчаки зіграли товариський матч з командою «Трайбах» з міста Альтгофен. Зважаючи на війну в Україні, австрійці пропонували залишитися на пів року, однак у клубі вирішили, що вихованці повернуться 10 червня.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus