USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Юний волинянин отримав нагороду Міжнародного шоу винаходів та інновацій

24 Травня 2022 08:18
14 вихованців Малої академії наук стали переможцями Міжнародної виставки INTARG. Серед них – учень 11 класу Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради Назар Корпач.

Міжнародна виставка винаходів та інновацій є форумом для просування представників науки, промисловості та бізнесу. XV Jubilee International Invention and Innovation Show INTARG 2022 відбулася 11-12 травня 2022 року в польському місті Катовіце.

Виставку було проведено за підтримки Міжнародної федерації асоціацій винахідників (IFIA), Всесвітньої асоціації винахідницької інтелектуальної власності (WIIPA), Міністерства розвитку, праці та технологій Польщі, а також численних польських і міжнародних організацій.
З інтелектуального доробку представників аж 50 країн світу фахівці обирали найцікавіші та найперспективніші проєкти. Серед ключових критеріїв відбору – ринковий попит, можливості впровадження і комерціалізації, економічні та соціальні ефекти.
Одним із переможців конкурсу став одинадцятикласник Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради, слухач секції електроніки та приладобудування Волинської обласної МАН Назар Корпач. Організатори високо оцінили перспективи та потенціал винаходу Назара. Його розробка отримала бронзову медаль Міжнародної виставки.
Разом зі своїм науковим керівником, кандидатом технічних наук, доцентом Луцького національного технічного університету Олексієм Приходьком Назар презентував проєкт Flight data recorder for UAW. Його мета – створення реєстратора параметрів польоту безпілотного літального апарата. Юний винахідник виготовив прототип «чорної скриньки» для дронів, яка записує ключові параметри, польотні характеристики. За допомогою такого запису можна встановити причини аварії, виявити помилки в роботі операторів БПЛА, швидше знайти та ліквідувати проблеми у вузлах літального апарата.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus