USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

З луцького костелу вкрали скриньку з пожертвами благодійників для важкохворих дітей

21 Січня 2022 12:19
Із костелу святих апостолів Петра і Павла, що у Луцьку, викрали скриньку із благодійними пожертвами для важкохворих дітей.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила директорка БФ «З Богом у серці» Марія Бадалян.

З її слів, прикрий інцидент трапився 21 січня.

«Сьогодні до мене подзвонив отець Павло Хом’як і з надією запитав, чи ми приїжджали і чи забирали скриньку з пожертвами, яка знаходилась у приміщенні храму. Для мене це було шоком. Мова навіть не про гроші для хворих дітей. Це велика «підніжка» для тих людей, які вносили ці кошти, адже, як показує практика, завжди жертвують у скриньки гроші ті, у кого їх найменше, хто сам потребує і розуміє, що таке чужа біда», - зі смутком розповідає волонтерка.

Зі слів жінки, особливо вражає, що крадій взяв скриньку, пройшов повз розп’яття, вийшов у двері і втік.

«Хочемо вірити, що цій людині була дуже потрібна допомога, якщо вона так вчинила. Чому ця людина не звернулась по допомогу до нас, чому не звернулась до Карітас Спес, що діють при парафії Петра і Павла, де і скоїли злочин, нам невідомо. Але сподіваємось, що Господь простить цій людині цей великий гріх, і просвітить затемнені розум і серце, давши зрозуміти, що вона накоїла. Боляче розуміти, що через такий вчинок дитина, яка хворіє і сподівається на допомогу, може не отримати ліки», - каже Марія.
Очільниця благодійного фонду зазначила, що аби знайти злодія та подивитися йому в очі, збирається звертатися по допомогу до поліції.

Водночас волонтери БФ «З Богом у серці» просять відгукнутися людей, які могли стати випадковими свідками крадіжки або ж володіють інформацією про деталі інциденту. Звертатись можна за телефоном 095 010 7221.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus