USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

З понеділка рух центром Луцька буде ускладнено. Де саме?

14 Травня 2021 18:14
Розпочалася активна стадія ремонту проспекту Волі. Зокрема, у вівторок розпочнуть земляні роботи із заміни каналізації, тому з понеділка рух окремими ділянками в центрі міста буде ускладнений.

Про це під час традиційного щотижневого звіту повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Стартувала активна фаза ремонтних робіт на проспекті Волі. Бачимо, що станом на сьогодні знімають частину технічної смуги, якщо рухатися проїжджою частиною ліворуч від вулиці Шопена до Київського майдану. У вівторок, 18 травня, розпочнемо земляні роботи по заміні каналізації. А в понеділок опублікуємо текстовий варіант схеми руху громадського транспорту та як здійснити об’їзд приватним транспортом. Також опублікуємо необхідні графічні матеріали. З початку тижня доведеться потерпіти деякі незручності, інакше ми не зробимо капітальний ремонт проспекту Волі, а ми робимо його ґрунтовно», - наголосив міський очільник.

З його слів, станом на сьогодні вже відбулася заміна мереж водопостачання на суму понад 5 мільйонів гривень.

«Будемо замінювати велику частину зливової каналізації, а також частину загально-фекальної каналізації та три переходи мережі теплопостачання на суму понад 4 мільйони гривень. Це робимо для того, щоби після ремонту не сталося такого, що мережа не витримала. Тоді доведеться розкопувати новий тротуар, нове озеленення, аби відремонтувати мережу», - наголосив мер.

Також Ігор Поліщук розповів, що серед лучан є велика кількість нарікань на видалення дерев на проспекті Волі. Тож зазначив, що відбудеться певне розширення проспекту, зокрема, з обох сторін з’являться додаткові смуги для паркування авто.

Читати ще: Не транзитний – пішохідний. Як виглядатиме проспект Волі у Луцьку через кілька років. Фото

«Так ми заберемо з проїжджої частини припарковані автомобілі, і таким чином збільшимо пропускну здатність дороги», - наголосив міський голова.

Натомість він зауважив, що невелику частину дерев на проспекті все ж видалять, зокрема біля гімназії №4.

«Саме під цими деревами проходить каналізація, яку ми змушені замінити. Бо, однозначно, буде прорив, якщо ми цього не зробимо і залишимо все як є», - підкреслив мер.

Нагадаємо, минулого тижня у Луцьку розпочали капітальний ремонт проспекту Волі. Проект надзвичайно складний, тож реконструкція передбачає повне або часткове перекриття руху транспорту на певних ділянках дороги.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 14 Травня 2021 18:24
тобто зараз він не ускладнений :)))
Лучани Показати IP 14 Травня 2021 19:18
Пане мер ! Так ви робите капітальний ремонт проспекту чи реконструкцію ?
Сергій Показати IP 15 Травня 2021 01:08
Головне що щось робиться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus