USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З Росії та Індії з COVID-тестом: Україна змінює правила в’їзду через штам «Дельта»

23 Червня 2021 20:46
Міністерство охорони здоров’я підготує комплексні пропозиції для протидії поширенню в Україні штаму коронавірусу «Дельта».

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«В Україні зареєстрували два випадки коронавірусної хвороби викликані штамом Дельта. Секвенування вірусу та підтвердження мутації було проведено Інститутом молекулярної біології та генетики 22 червня 2021 року», – повідомив Кузін.

Він додав, що для зменшення ризику поширення штаму Дельта в Україні на сьогоднішньому засіданні уряду вже підтримали впровадження низки заходів. Громадянам, які прибули з Індії, Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їхній території не менше семи днів, буде заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 р.

Кузін також повідомив, що до 25 червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції задля протидії поширенню коронавірусу штаму Дельта в Україні.

Новий штам COVID-19 – Дельта вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії. За даними служб громадського здоров’я останньої, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Раніше про згадані випадки штаму Дельта в Україні повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов. Цей штам коронавірусу підтверджено у двох українок, які повернулися з РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Червня 2021 23:58
Пів Росіі та Пів Украіни зараз в Туреччині.,от звідки треба самоізоляцію, а не з Португаліі, в яку не попасти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus