USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90

З Днем Перемоги волинян вітав німець. ФОТО

8 Травня 2012 16:39
У Луцьку відбулися урочистості з нагоди 67-річниці перемоги СРСР у війні з нацистською Німеччиною. Під час дійства професор з Німеччини Карл Герман Крог просив вибачення в українського народу «за завдані біди».

Пообіді 8 травня до обласного музично-драматичного театру прийшли чиновники, посадовці, ветерани, громадські діячі, аби вшанувати тих, хто загинув на війні.

Поблизу театру волинські автолюбителі демонстрували 4 раритетні автомобілі американського, німецького та радянського виробництва.


Власник чорного «Мерседесу» Василь Павлюк розповів, що машина виготовлена в 1937 році.

Місця, де знайшов транспортний засіб, не захотів називати. Каже, що реставраційні роботи тривали два роки. «Немало грошей потратив. Сини мені допомагали. Дуже багато роботи», - зауважив чоловік.

Цьогоріч він вперше вивів «свою красуню в світ». Мовляв, лише нещодавно завершив відновлення.

Полковник у відставці Ігор Мисенко розповів, що, коли розпочалася війна, йому було лише 17 років. «Я був в Керчі на практиці. Нас евакуювали в Одесу. Там я й залишився. Там мене зачислили в ополчення», - розказав він.

У ветерана - багато відзнак, але найдорожча йому та, яку здобув вже після евакуації з Одеси. «В кінці 1942 року забрали в армію і брав участь в бойових діях під Моздоком. Там і дали цю медаль», - поділився спогадами чоловік.

Із вітальними промовами виступили голова ОДА Борис Клімчук, голова облради Володимир Войтович та міський голова Луцька Микола Романюк.

Також на дійство завітав голова правління спілки «Мости в Україну», професор Карл Герман Крог. Поважний гість привітав присутніх з Днем Перемоги та зауважив, що нині настав час «протягнути одне одному руку примирення».

Від іменні німецького народу Карл Герман Крог попросив вибачення за все те, що завдано українцям в роки Другої світової війни. Він сказав, що докладає максимуму зусиль, аби згладити «сліди історії».













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
йолка Показати IP 8 Травня 2012 16:49
умиляют фотки некоторых бодреньких 70-летних вэтэранов
Госдеп США до йолка Показати IP 8 Травня 2012 18:52
Чем дальше война, тем больше ветеранов(((
) Показати IP 8 Травня 2012 21:02
а где же бэндэровцы, которые победили Красную Армию и взяли Берлин?
klm Показати IP 9 Травня 2012 09:05
Мій дід ,простий солдат,рядовий,який пройшов всю війну шофером з 41 по 45 помер від поранення фугасним снарядом ще у далекому 69-му році,а ці так звані "ветерани"забули про свою совість,здаеться!!!
Хатуль Мадан до klm Показати IP 9 Травня 2012 11:56
Вічна пам'ять і вічна слава усім справжнім учасникам війни, які билися й помирали на передовій, а не від'їдали cобі морди в тилу, у штабах і заградотрядах! Тепер я розумію, чому мій дід-фронтовик ніколи не носив юбілейних медальок, що вручалися до чергової річниці Перемоги - щоб не зливатися з юрбою показушних "ветеранів", які жодного німця не бачили і пороху не нюхали.
Юлія до klm Показати IP 9 Травня 2012 15:16
Поважаючи справжніх військовиків, років з десять уже не ходжу на подібні дійства - де майже все показушне: ветерани, привітання влади, нагороди...
Лев 1106 Показати IP 9 Травня 2012 23:17
Справжнім ГЕРОЯМ СЛАВА, але я думаю всі хто пройшов війну воюючи проти загарбників заслуговують на честь і славу....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus