USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«За 4 роки не зроблено нічого»: в комісії Волиньради розкритикували Волинську митницю

12 Червня 2019 16:38
Жоден інвестор не прийде на Волинь, якщо їхатиме через такий пункт пропуску, як Устилуг, - переконаний член профільної комісії Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 12 червня.

Тимчасово виконувач обов’язків заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець розповіла, що за результатами п’яти місяців роботи цього року, Волинська митниця ДФС виконала індикативні показники на 127,3% (показник становив 4,771 мільярда гривень, митниця стягнула 6,076 мільярда), збільшився на 27% обсяг експорту за вартістю, збільшилися на 61% платежі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

З її слів, торік на митниці зробили багато, зокрема, обладнали вагові комплекси на Ягодині, зрушили питання щодо пункту пропуску Доманове, працюють на відведенням ділянки для перенесення пункту пропуску Дольськ на кордон. Митниця протягом цього періоду оформила понад 94 тисячі митних декларацій, середній час оформлення однієї – до 200 хвилин.

Водночас, вона зауважила, що митниця не відповідає за засмічення ділянок поблизу пунктів пропуску. Також т.в.о. заступника начальника Волинської митниці ДФС відзначила, що бурштин не належить до товарів, які підпадають під статтю контрабанди. За 11 зафіксованими спробами переміщення бурштину через кордон у 9 справах суд постановив повернути бурштин власникам, ще дві справи досі розглядають.

Член комісії Юрій Гупало обурився словами Тетяни Кравець, зауваживши, що «в Устилузі ноги зламати можна, діти в туалет не мають де сходити». На його думку, інфраструктуру митниці насправді не розвивають, а щороку говорять тільки про перспективи розвитку.

«За чотири роки, я вважаю, нічого не зроблено: не розбудували ані Устилуг, ані Піщу, Ратне чи Пулемець. Розмитнення триває не три години, а часом дві-три доби треба стояти. Завжди хтось винен, тільки не митниця. Інфраструктуру не розвиваєте, назустріч підприємцям не йдете, за перевезення бурштину відповідальності немає. Жоден інвестор не прийде, якщо їхатиме через такий перехід, як Устилуг», - відзначив депутат.

Він нагадав, що, зі слів міжнародних експертів, митниця ДФС та податкова в Україні лишаються найбільш корумпованими структурами.

Члени комісії планують особисто відвідати кілька пунктів пропуску на Волині разом із журналістами найближчими тижнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Червня 2019 16:46
молодець
Українець Показати IP 12 Червня 2019 18:02
Керівництво митниці паталогічно не зацікавлене у розбудові пункту пропуску та і стратегічного державницького бачення його майбутнього у нього нема. Бо чим на нижчому технічному, технологічному рівні є його оснащення, тим вольготніше відчувають вони там себе. Давно назріла потреба не робити якийсь вибірковий ремонт, а ставити питання будівництва НОВОГО пункту пропуску. Генпланом Устилуга обумовлено місце його розташування з винесенням за межі міста, будівництвом нового мостового переходу і нової об'їздної дороги навколо Устилуга з ув'язкою з усіма об'єктами інженерної інфраструктури на польській стороні. Але доти, поки державницьке мишлення не стане пріорітетом в головах цієї служби, усі ми, видно, приречені мати те, що є сьогодні. А щось там доліплювати абсолютно недоцільно, навіть економічно злочинно.То всеодно що стару бабу підфарбовувати "Максфактором". На сьогодні пункт пропуску вичерпав свої технічні можливості, а подальше штучне підтримування його животіння - то тільки у збиток державі. Треба працювати з єврокомісією, Польщею, опрацювати свою державну програму розвитку пунктів пропуску , планомірно реалізовувати задумане, думати про перспективу і своєї служби і держави Україна.
Депутат Показати IP 12 Червня 2019 22:29
Таке враження, що та білявка з митниц,і навіть не володіє темою. Їй говорять про одне, а вона говорить про все, але не про вирішення порушеного питання. Їй про гроші, а вона про воші. Чому керівництво митниці разом з Дежприкордонслужбою не займається розбудовою пунктів пропуску відповідно до Державної програми і росту потужностей митниць ? А якшо є дірки в занодавстві, то чому митна службам, маючи право законодавчої ініціативи, сидить і сопе в дві дірки ? Які подано пропозиції польській стороні про налагодження співпраці з Польщею ? І т. д. і т. п. Шановні ! Відкривайте свої Положення, Статути, Програми і починайте працювати !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus