USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

За $5500 переправляли ухилянтів за кордон: у Луцьку судять трьох людей

27 Січня 2024 07:15
Двох чоловіків старшого віку та молоду жінку судять за незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон. За даними слідства, підозрювані вносили клієнтів до системи «Шлях» через волинську філію одного з благодійних фондів.

У Луцькому міськрайонному суді днями відбулося підготовче засідання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Трьох людей затримали минулого літа з чималою сумою грошей. Жінку та двох чоловіків обвинувачують у тому, що за 5500 доларів вони вносили відомості про військовозобов’язаних чоловіків до системи «Шлях». Дані про клієнтів вносили як про водіїв, які їдуть за кордон по гуманітарну допомогу. Таким чином чоловіки могли виїхати до країн Євросоюзу.

Підозрюваних спіймали під час отримання коштів від одного з охочих виїхати з України.

Читати ще: $7 тис. за виїзд: через організації волинського нардепа Стернійчука і ексзаступника голови Волинської ОВА Гупала утікачі виїжджали з України, – УП

«Задокументовано в нас дії трьох обвинувачених, серед них – жінка і двоє чоловіків, про сприяння незаконному перетину державного кордону України. Зокрема, задокументовано сприяння 15 особам, із яких одній особі допомогли за грошову винагороду в розмірі 5500 доларів США. Через волинську філію благодійного фонду «Софія Київська» осіб вносили в «Шлях» як водіїв гуманітарної допомоги. В подальшому 14 чоловіків не повернулися, а у випадку одного було зупинено вже фактично на кордоні цю схему», – прокоментував прокурор Cергій Поліщук.

Трьом обвинуваченим обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Але згодом вони вийшли під заставу.
Читати ще: Брали по $3 тис.: на Волині викрили групу осіб, які переправляли призовників за кордон

На підготовчому засіданні в Луцькому міськрайонному суді обвинувачені виступили проти того, щоб їх знімали журналісти. Захисниця одного з підозрюваних клопотала перенести підготовче засідання, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

Суддя Алла Полюшко задовільнила це клопотання, як і клопотання прокурора, щоб усі підозрювані далі виконували покладені на них обов’язки після сплати застави.

«Щоб вони з’являлися до суду, не спілкувалися зі свідками у провадженні, не вчиняли інші правопорушення, фактично не полишали місця свого проживання з метою виконання своїх процесуальних обов’язків», – сказав прокурор Cергій Поліщук.

Якщо вину обвинувачених доведуть, їмзагрожує до дев’яти років за ґратами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Січня 2024 12:26
у нас все в судах 'рішається' - все в судах і 'порішається'
олександр Показати IP 27 Січня 2024 13:32
Ухилянтів вони будуть судити а осіб які заробляють сотні тисяч долларів, переправляючи людей за кордон, вони посварять пальчиком бо ті з ними поділяться виручкою, де ж тут патріотизм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus