USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За яких умов анулюють COVID-сертифікат. Пояснення МОЗ

1 Листопада 2021 11:50
У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, за яких умов COVID-сертифікат повинен бути анульований. Випадків позбавлення сертифікатів поки не було.

Про це повідомила в коментарі РБК-Україна заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Якщо доведено, що медичний запис недостовірний, він повинен бути скасований і сертифікат повинен бути анульований, повідомили в МОЗ.

«Це, очевидно, відбудеться після того, як доведена вина і сам факт підробки даних. Випадків позбавлення сертифікатів поки не було», – зазначила Карчевич.

За її словами, інформація про можливі підозрілі випадки передається в правоохоронні органи.

«Всі повідомлення, які з’являються в соцмережах або ми отримуємо по телефону, відразу передаються для здійснення слідчих дій. А вже правоохоронні органи роблять «контрольні закупівлі» або Кіберполіція перевіряє. Механізм вже відпрацьований», – розповіла Карчевич.

Читати також: Є орфографічні та пунктуаційні помилки. Як на Волині виявляють підроблені ковід-сертифікати

Через провадження, де йдеться про медичних співробітників, МОЗ звертається до місцевих рад, щоб відсторонити керівників закладів на час слідства.

«Мова йшла від 15 закладах охорони здоров’я. У чотирьох регіонах вже є випадки звільнення, відсторонення і початку власного службового розслідування», – уточнила представник МОЗ.

Як ми писали, у МОЗ розповіли, як вакцинуватися проти коронавірусу, коли вже придбали підробний сертифікат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Смішно Показати IP 1 Листопада 2021 13:21
"МОЗ звертається до місцевих рад, щоб відсторонити керівників закладів на час слідства" - саме головне що крайного знайшли. Відповідно питань не меншає, а тільки все більшає.
Сс Показати IP 1 Листопада 2021 14:31
у всіх хто не вколеться третьою дозою ))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus