USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«За кермом був син»: на Волині водій кросовера, який п’яним влетів у відбійник, хотів уникнути покарання

27 Травня 2023 21:19
На Волині за ДТП та п’яне водіння судили водія кросовера Skoda Kodiaq. Чоловік хотів уникнути покарання, вказуючи, що за кермом був його тверезий син. Однак суд йому не повірив.

У постанові Ковельського міськрайонного суду йдеться про те, що ДТП трапилася після обіду 25 лютого автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці. П’яний обвинувачений Сергій Г., керуючи Skoda Kodiaq, не впорався з керуванням та врізався у відбійник і ліхтарний стовп.

Від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння чоловік відмовився та й на суді він заперечував свою вину. Обвинувачений пояснив, що водієм автомобіля не був, за кермом перебував його син, який, як і він працює, в СТзОВ імені Лесі Українки. У день події разом з сином вони поїхали автомобілем підприємства по роботі. В обідню пору він зі знайомим вжив алкогольні напої. Після цього син сів за кермо, а він їхав біля нього пасажиром. Як зазначив, під час руху йому стало зле, він схопився за кермо, в результаті чого автомобіль петляв по дорозі і врізався в стовп і відбійник. Під час ДТП пошкодив палець об скло. До приїзду поліції залишався в автомобілі на пасажирському сидінні. Далі з місця пригоди його забрала швидка.

Син обвинуваченого дав аналогічні покази, однак, на переконання суду, вони є неправдивими і спрямовані на ухилення обвинуваченого від відповідальності.

З доданих до справи відео- та аудіоматеріалів помітно, що працівники поліції не повірили сину обвинуваченого, який нібито був за кермом, та провели відповідну перевірку. Зокрема правоохоронці поспілкувалися по телефону з особами, які їхали позаду автомобіля, що потрапив в автопригоду. Відповідний аудіофайл доданий до матеріалів справи. Згадані особи розповіли поліції про ведення відеозйомки автомобіля, який потрапив в ДТП. Окрім того, вони повідомили, що за кермом була старша людина, на якій була кров. Саме ці люди і зателефонували в швидку та повідомили про ДТП, а в швидкій, своєю чергою, повідомили поліцію.

Згаданий вище відеозапис наданий поліції та доданий до справи. На переконання суду, ці докази здобувалися в ході встановлення поліцією особи, яка керувала автомобілем, з використанням наданих поліції прав, а тому є належними і допустимими поряд з записами з поліцейських бодікамер.

В підсумку суд дійшов висновку, що Сергій Г. винний в правопорушеннях, передбачених ч.1 ст.130, ст.124, ч.2 ст.139 КУпАП, та оштрафував його на 17 тисяч гривень. Також суд позбавив горе-керманича водійських прав на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Як так? Показати IP 28 Травня 2023 14:06
Ще сина за дачу завідомо неправдивих свідчень оформити . Який батько таке саме і виростив два брехуна ще й один алкаш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus