USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

За крадіжку сала волинянку засудили до п’яти років тюрми

27 Жовтня 2023 17:17
Чаркування на автостанції в Ковелі для дівчини обернулося проблемами із законом, оскільки в чоловіка, який спав поруч на лавці, зник пакет із салом, а товариші по чарці вказали правоохоронцям на неї. І хоч вона була на випробувальному терміні за крадіжку товарів із супермаркету, вирок за крадене сало приголомшив.

Для 27-річної дівчини святкування дня закоханих на автостанції в Ковелі в сумнівній компанії завершилося плачевно, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Увечері дівчина чаркувала в компанії трьох знайомих на лавочці. Згодом кількість вжитого зморила її на сон одразу на місці. Тим часом на сусідній лавці дрімав п’яний чолов’яга. Мав при собі торбину з кількома кілограмами сала та спеціями. Коли прокинувся з хмільного сну, то виявив, що сало вкрали. Заявив до поліції.

У результаті правоохоронці вийшли на компанію. Чоловіки запевнили: їхня знайома кілька разів кудись відходила, а згодом повернулася з грошима і пакетом сала, яке вони продали й купили собі ще пляшку алкоголю. Для ковельського суду цих свідчень виявилося достатньо для винесення вироку дівчині.

«Призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 71 ККУ за сукупністю вироків до призначеного покарання приєднано невідбуту частину покарання за вироком Ковельського міськрайонного суду від 13 червня 2022 року та остаточно визначено до відбуття покарання у виді п’яти років двох місяців позбавлення волі», – зачитав суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.
Захисниця ковельчанки оскаржувала рішення Ковельського міськрайонного суду в апеляції, наголошуючи, що свідчення людей, які самі неодноразово притягувалися до відповідальності й були в той вечір п’яні, не можуть бути допустимими. Ймовірно, вони свідчили, аби таким чином самим уникнути відповідальності.

Читати ще: На Тернопільщині суд оштрафував жінку за те, що вона матюкалася на свекруху у Viber

«Якщо подивитися на об’єкт крадіжки, то це нелегкий пакет вагою приблизно 7,5-8 кілограмів. Дівчині невисокого зросту, яка на той момент перебувала в стані сильного алкогольного сп’яніння, було б досить непросто його нести. Тому цілком логічно, якщо цей пакет було викрадено цими ж свідками», – сказала адвокатка Олена Самулевич.

Прокурор навпаки вважає, що свідчення є належними і допустимими. До того ж, свідчили чоловіки, з якими обвинувачена перебуває в дружніх відносинах. Тож просив апеляційну скаргу захисника відхилити.

«Троє зі свідків категорично зазначили, що саме Анна Гацюк принесла чорний поліетиленовий пакет із продуктами харчування, і бачили гаманець у її руках, із якого, як один зі свідків категорично зазначив, бачив, як Гацюк діставала 500 гривень», – прокоментував прокурор Роман Грицюк.

Сама ж дівчина заперечує будь-які дружні відносини з чоловіками. Просить суд допитати ще одного свідка та відправити її справу на повторний розгляд. Вона переконує: нічого не крала.

«Ми тоді випивали спиртні напої на автостанції, я тоді була сильно випивша, заснула на лавочці. Поки я спала, не знаю, що вони там робили. А вони всі кажуть, що то я. Я цього не робила», – запевнила обвинувачена Анна Гацюк.

Попри прохання відправити справу на повторний розгляд, колегія суддів Волинського апеляційного суду лишила вирок ковельського суду без змін, тобто за крадене сало найближчі п’ять років і два місяці дівчина проведе за ґратами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
марк Показати IP 27 Жовтня 2023 18:47
зробили показник і поліція і прокурор і суддя, тепер держава витрачатиме кошти на її утримання, ідіоти
Лол Показати IP 27 Жовтня 2023 19:22
Ахахаха за кусок сала в барак Лол
Анонім до Лол Показати IP 28 Жовтня 2023 17:58
Звичайно що дебілізм. Але й сала ж там було кіль сім!!!!
Андрій Показати IP 27 Жовтня 2023 20:42
Ну і хіба це нормальні судді, поліція дай закон ваш це повна хуйня.посадити людину за такі речі на 5 років сука дибіли.дай виправні роботи.знайшли злодія в законі. Страшно що ми вживаємо в такій країні і з такими законами що бідного за кусок сала на 5 років нар.а ті хто розкрадає мільйони і гуманітарку навіть штрафу не дають .
Бурбон до Андрій Показати IP 27 Жовтня 2023 23:04
А може нєфіг красти? Тоді й не посадять
Пилип з боліт до Бурбон Показати IP 28 Жовтня 2023 07:45
Як це не красти? Тим більше ще сало!
Отакої Показати IP 28 Жовтня 2023 09:26
Як розважатись з дівками,то "мачо",а як позбувся сала,то гвалт.За все потрібно платити,може навіть на закуску не запропонував,скнара.А молодій дівчині зламав життя.Вона ж не залізла в його комору,просто взяла.Сало хоч на "суд"принесли,як доказ?
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2023 09:36
самий гуманний суд у нас.
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2023 10:47
Задрали ці захиснки - за сало втюрму, за м'ясо - в тюрму.Це совковий рудимент - співчуття до злодія, гвалтівника, вбивці. Ну не перший же раз вкрала, вже ж судили , а висновків ніяких не зробила. А захисникам злодійки бажаю, щоб вас обікрали - і тоді побачимо, де буле ваше співчуття до злодіїв.
123 Показати IP 28 Жовтня 2023 21:54
Опублікуйте імена суддів. Це не таємна інформація. Народ повинен знати цих "героїв"
Red Показати IP 29 Жовтня 2023 15:18
А де сало?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus