USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За підробку документів судитимуть директора шахти №9 «Нововолинська»

23 Квітня 2019 16:52
Директора шахти №9 «Нововолинська» судитимуть за зловживання службовим становищем та підроблення документів.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором відокремленого підрозділу «Шахта №9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди інтересам юридичної особи, підроблення офіційного документа, а також подання завідомо недостовірних та підроблених доказів, поєднаних зі штучним створенням доказів захисту (кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.364, ч.3 ст.358, ч.2 ст.384 КК України).

Використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, посадовець з вересня 2016 по вересень 2018 року здійснював службовим автомобілем поїздки, не пов’язані з діяльністю шахти, внаслідок чого підприємством списано паливо-мастильних матеріалів на суму майже 99 тис. грн.

Державному підприємству «Волиньвугілля» такими діями директора відокремленого підрозділу завдано істотної шкоди.

Звільнений із займаної посади та повідомлений про підозру у вчиненні цього злочину екс-директор, за попередньою змовою зі ще двома посадовцями шахти, аби приховати факт зловживання й уникнути кримінальної відповідальності, підробив офіційні документи про використання у відокремленому підрозділі транспорту, які насправді у вказаний період на підприємстві не видавались та не діяли, та подав органу, що здійснює досудове розслідування, копії цих документів як докази своєї невинуватості.

Невдовзі колишній посадовець постане перед судом, який і обере йому міру покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus