USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За вимагання хабара експосадовиці держархбудінспекції Волині отримали штраф

25 Червня 2019 16:11
Колишні посадовиці Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області вимагали у представника ТОВ «Луцькбрендбуд» 550 доларів, аби передати їх чинним службовим особам держархбудінспекції за вирішення питання отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва. Хоча такої необхідності не було, адже одна з колишніх посадовиць просто хотіла забрати ці кошти собі.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час судового засідання встановили, що обвинувачена в період з 27 квітня до 28 листопада 2011 року працювала на посаді начальника відділу організаційно-методичного забезпечення ліцензування Державної архітектурної-будівельної інспекції України. У вказаний період вона познайомилася із іншою обвинуваченою, яка на той час працювала на посаді начальника сектору ліцензування Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області, із якою підтримувала відносини і після звільнення із вказаних посад.

Так, у грудні 2018 року колишня начальниця відділу організаційно-методичного забезпечення ліцензування ДАБІ дізналася від ексначальниці сектору ліцензування, що до неї звернувся громадянин, який мав намір проконсультуватись щодо можливості отримати для ТОВ «Луцькбрендбуд» ліцензію на провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належить до об'єктів із середніми наслідками,

Зокрема, одна з експрацівниць ДАБІ попросила ексначальниці сектору ліцензування ДАБІ повідомити його, що питання про погодження видачі ТОВ «Луцькбрендбуд» ліцензії може бути вирішено лише за умови надання неправомірної вигоди у розмірі 550 доларів США службовим особам Державної архітектурної-будівельної інспекції України, яку потрібно передати через неї.

Своєю чергою, не будучи обізнаною із дійсними намірами своєї компаньйонки щодо заволодіння грошовими коштами представника ТОВ «Луцькбрендбуд», вона повідомила йому, що питання про погодження видачі ТОВ «Луцькбрендбуд» ліцензії може бути вирішено лише за умови надання неправомірної вигоди у розмірі 550 доларів США службовим особам Державної архітектурної-будівельної інспекції України, яку необхідно передати через її компаньйонку.

Представник ТОВ «Луцькбрендбуд , будучи переконаним, що за інших умов, ніж як погодитись на пропозицію щодо надання хабара зазначену ліцензію не отримає, погодився надати неправомірну вигоду у розмірі 550 доларів США вказаним службовим особам.

В підсумку, 17 січня цього року він передав колишній начальниці відділу організаційно-методичного забезпечення ліцензування держархідбуінспекції 550 доларів США біля магазину «Roshen» у Києві, хоча такої необхідності не було і ці кошти вона не мала ні кому передавати, а просто хотіла заволодіти ними шляхом обману.

Зазначимо, що обидві жінки уклали з прокурором угоду про визнання винуватості. Відтак, суд визнав їх винними, присудивши покарання у виді штрафу в розмірі 10 тисяч 200 гривень кожній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
127 Показати IP 25 Червня 2019 17:55
За уголовное преступление штраф ? За сколько откупились ?
Їван Показати IP 25 Червня 2019 18:14
Ай - я - яй ! Ну як тобі не встидно !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus