USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

За батькового Героя боротиметься син Шухевича

1 Вересня 2011 12:44
Син командувача УПА подає до Верховного Суду касаційну скаргу щодо рішення про позбавлення Романа Шухевича звання Героя України - 78-річний львівський громадський діяч Юрій Шухевич хоче з другої спроби повернути батькові звання Героя України.
Як пише газета "Сегодня" , для цього він 1 вересня подасть до Верховного Суду касаційну скаргу.
«Були порушені процесуальні норми. При розгляді справи ані в першій, ані в другій інстанції не було президента. Не викликали і мене як спадкоємця Романа Шухевича, мені навіть не повідомили», - пояснив він суть скарги.
«Але батько без указів як був героєм, так ним і залишився», - наголосив Шухевич.
Нагадаємо, 2 серпня Вищий адміністративний суд визнав незаконним указ третього президента Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання Герой України у зв'язку з тим, що Шухевич не був українським громадянином.
Як прокоментував рішення суду чинний президент Віктор Янукович, оцінювати історичних персонажів мають історики. За словами Януковича, "героїв ніхто не дає - героями стають люди".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 13:03
Шановні Волинські Новини, оплачуйте краще роботу коректора, або запросіть ще одного, а можливо й не одного. У Вас навіть в назвах статей помилки.
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 13:05
"... ані в другій інстанції не було президента" - Президент (з великої літери) "... Як прокоментував рішення суду чинний президент Віктор Янукович" - теж саме.
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 13:07
"За батького Героя боротиметься син Шухевича" - батькового Якщо передруковуєте матеріал з інших інтернет-видань, то звертайте увагу на орфографічні помилки й не тільке на них...
Лучанка до Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 18:18
Згідна на 100%!Я теж ці зауваження вже писала!!! Але на рах. Януковича, то тут президент і з маленької букви піде:), йому якраз таке личить!!!
журналіст Показати IP 1 Вересня 2011 16:54
Грамотєю Мішці. В даному випадку слово "президент" пишеться з малої літери. З великої літери це слово пишуть при підвищеній увазі до глави держави, коли мова йдеться про безпосередньо його державні дії. Наприклад: " Сьогодні в Рівне перебуває Президент України....", або "Сьогодні Президент України прийняв участь в урядовій нараді по ....." і. т.п. Якщо, наприклад. речення "У 2005-2010 роках президентом України був Віктор Ющенко" - тут йде мала літера. Вчи, Мішка, мову, читай на парканах вивіски (якщо книг не читаєш) і будеш знати, що і як пишеться. Це вивчається, не памятаю точно, у 6-му чи 7-му класі (Синтаксис і морфологія). Очевидно, ти так, в класі четвертому чи пятому?
Мішка до журналіст Показати IP 1 Вересня 2011 17:18
Ви мені не тикайте. Я розумна, вдосталь начитана та освічена людина. Читайте і вчіться. Багато з вас, журналістів, і справді не знають правил синтаксису та граматики. Варто переглянути правила, перед написанням чи то статті, чи то окремого слова!
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 17:13
З великої літери пишуться назви найвищих державних посад України та міжнародних посад, а також найвищих державних посад інших країн згідно з вимогами дипломатичного протоколу: Генеральний секретар ООН, Президент України, Голова Верховної Ради України, Генеральний прокурор України, Президент Сполучених Штатів Америки, Прем'єр-міністр Канади і т. ін. 3.1 Назви посад, звань, учених ступенів тощо пишуться з малої літери: голова, декан, директор, міністр, ректор, президент АН України, секретар; академік, генерал-лейтенант, заслужений діяч мистецтв, народний артист України, лауреат Державної премії їм. Тараса Шевченка, член-кореспондент; доктор наук, кандидат наук 3.3 Назви посад міністрів, послів, президентів академій тощо в офіційних документах, а також для підкреслення, урочистості можуть писатися з великої літери: Міністр освіти України, Посол Республіки Польща, Президент Академії наук України
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 17:21
ВЕЛИКА ЛІТЕРА У ВЛАСНИХ НАЗВАХ Більшість слів в українській мові пишуться з малої літери. Але власні назви завжди пишуться з великої літери. Власні назви можуть бути виражені як одним словом, так і сполученням слів. Ними можуть бути: - імена, по батькові, прізвища (Олексій Иосифович Кругліков); у складних прізвищах, псевдонімах чи іменах, які пишуться через дефіс, кожна частина починається з великої літери (Іван Семенович Нечуй- Левицький); - назви найвищих урядових посад (Президент України); - назви сторін світу у випадках, коли вони є і назвами теріторії (Західна Україна, країни Сходу); - географічні назви (Великі Луки, Європа, Лондон); - усі слова (крім службових і родових типу озеро, басейн) у назвах вулиць, басейнів, шляхів (Мокра вулиця, Південно- Західна залізниця, майдан Незалежності); - неофіційні назви міст, держав чи теріторій (Полтавщина, Буковина); - перше слово у назвах державних установ, наукових і навчальних закладах, музеях, театрах та ін. (Київський національний економічний універститет, Будинок колгосп- ника); - астрономічні назви (Касіопея, Земля, Велика Ведмедиця); - назви творів літератури, мистецтва, найменування кораблів та ін. (журнал "Наталі", колгосп "Червоний плуготар", роман Стейнбека "Зима тривоги нашої"); - власні назви тварин (Шарік, Мурка).
Лінгвіст. Показати IP 1 Вересня 2011 18:22
Журналіст правий. Подивися довідник Д. Розенталя "Прописная или строчная?". Він на російській мові, але це завжди поширювалось і поширюється і на український правопис. "Президент" пишеться з прописної літери при повній назві посади, наприклад: "Президент України". В іншому контексті, наприклад: "І ось вже пішли суперечки, чи повинен український президент мати стільки дач...", - президент пишеться з малої букви. Не збирай бруду в інтернеті, не рийся в смітниках, почитай краще розумні речі. Історик Ключевський назвав "Горе от ума" Грибоєдова самим серйозним політичним твором російської літератури 19-го століття. В Україні терміново треба видавати книгу "Горе без розуму". Для таких, як Мішка.
Пюбомль Показати IP 1 Вересня 2011 22:08
Слава Україні !!! Наші діди, наші батьки - є приклад боротьби... Українці, будьте пильними - московська банда неспить...
Клим Савур Показати IP 1 Вересня 2011 22:15
Чуєш, "мішка", ти б краще слідкував. як нашого "вєлікого" губернатора клімчука пишуть - з "великої", чи "малої"... А то він подарунки роздає, то світло запалює - ненапишемо з "великої літери", то й люди незамітять
Мішка до Клим Савур Показати IP 1 Вересня 2011 23:11
Шановний, "Клим Савур", Ваш нік вже викликає протиріччя, точніше не сам нік, а постать тієї людини - це по-перше. По-друге - до чого Ви це написали? За нашим мерок, як Ви висловилися, я слідкую, а також знаю набаго більше Вашого. Людина, одним словом, працює, на відміну Вашого патякання язиком! Більше мені немає про що з Вами спілкуватися!!!
Мішка Показати IP 2 Вересня 2011 00:07
мером - вибачте що без лапок, я мав на увазі обласного!
Пильна Показати IP 25 Березня 2013 10:32
"Грамотєю" журналісту. Не "в даному випадку", а "в цьому разі". А участь не можна приймати, а тільки "брати, взяти". і не "мова йдеться", а просто "йдеться". І не в "нараді по", а в "нараді з". Про відсутність апострофа, зайві та відсутні коми я вже мовчу. Почитайте "Антисуржик", Антоненка-Давидовича і надалі уникайте невластивих нашій мові конструкцій, мовних штампів і кліше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus