USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За відмову дати ДАІшнику права можуть арештувати

15 Серпня 2011 13:22
Відмова передати водійські права в руки автоінспектору може бути потрактована як непокора правоохоронцям.
Про це йдеться у відповіді, яку надали в управлінні ДАІ Києва на запит видання «Дорожній контроль», – повідомляє Українська правда.
Скасування урядом техогляду транспортних засобів передбачало також скасування обов’язку водія передавати права водія та реєстраційні документи на автомобіль в руки інспектору.
Згідно з новим законом, їх можна тільки пред’явити. У статті автор зазначає, що стаття 126 адміністративного кодексу передбачає відповідальність за відмову пред’явити для перевірки документи автоінспекторам.
Проте у міліції відмову надати документи вирішили трактувати не тільки за статтею 126 адміністративного кодексу , а й за статтею 185 – злісна непокора законному розпорядженню працівника міліції.
Санкція цієї статті передбачає накладання штрафу від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Nikandr Показати IP 15 Серпня 2011 22:08
Ст. 9 КУпАП: "адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління". Питається, яким чином водій посягнув на громадський порядок, власність, права і свободи громадян якщо показав документи, але не передав їх в руки ДАЙю? (с) ДК
ппп Показати IP 16 Серпня 2011 09:16
дуже просто. Він посягнув на встановленний порядок управління
VSC до ппп Показати IP 16 Серпня 2011 12:42
Не совсем просто, а он НЕ ОБЯЗАН передавать их в руки, он ОБЯЗАН их только предъявить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus