USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Забрали не лише побутові відходи, а й великогабаритне сміття: у Луцьку прибирали Сапалаївку

17 Вересня 2021 15:36
16 вересня в Луцьку провели акцію з впорядкування водоохоронної зони та прибережної захисної смуги р. Сапалаївка від вул. Задворецької до вул. Ярощука.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Екологічний захід відбувся на підтримку всеукраїнської акції «Чиста Україна – чиста Земля!» та напередодні Всесвітнього дня прибирання, який відзначають 18 вересня.
Враховуючи погодні умови на 17 та 18 вересня (за даними Волинського обласного центру з гідрометеорології очікуються значні дощі, зливи, грози), прийняли рішення провести акцію напередодні.
Річка Сапалаївка протікає територією всього міста, проте особлива увага приділялась центральній частині міста, оскільки саме тут виявлено найбільшу кількість сміття та заторів у руслі річки.
До акції долучились колективи Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Державної екологічної інспекції у Волинській області, ГУ ДПС України у Волинській області, Волинського національного університету імені Лесі Українки, коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки, Луцького кооперативного фахового коледжу Львівського торговельно-економічного університету, ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», ЖКП № 3.
Під час акції прибрано береги річки Сапалаївка від побутового сміття (ПЕТ-пляшки, скляні пляшки, одноразові стакани, папір, поліетиленові пакети тощо), яке залишили несвідомі громадяни. Також розчищено 2 затори в руслі річки, які блокували хід течії.

Учасники акції виявили та прибрали у водоохоронній зоні річки не лише побутові відходи, а і великогабаритне сміття (холодильники, умивальники, зношені автомобільні шини, віконні та дверні рами).

Усе сміття зібрано та вивезено на сміттєсортувальну станцію ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 17 Вересня 2021 16:06
Це похвально,що прибрали,але питання:"Чи надовго?" Бикота,яка проживає біля Сапалаївки,можна сказати наїї берегах,сама і засмічує.Люди стають бидлотою.Там де живуть,там і серуть,і байдуже,що вони тим повітрям дихають.
Andrij Показати IP 17 Вересня 2021 16:27
Супер, молодцi. А я смiтити там бiльше не буду….
Психопланетарій, Лип Показати IP 17 Вересня 2021 16:58
Честь і хвала тим людям, які провели безоплатну акцію щодо очищення від сміття маленької річечки під назвою Сапалаївка.
Теременка Показати IP 17 Вересня 2021 19:54
Звертаю увагу усіх відповідальних структур на стан Сапалаєвки в місці витоку з Теремнівських ставків. Вона там настільки заросла, що не видно води. А запах стоїть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus