USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Загарбники за добу обстріляли дев’ять регіонів України, є загиблі та поранені, – зведення ОВА

29 Вересня 2022 10:37
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 28 вересня, здійснили обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 29 вересня.

Вночі ворог знову завдав удару по Запоріжжю. Сили протиповітряної оборони Збройних сил України знешкодили ракети, що були запущені в напрямку Запоріжжя і двох сусідніх великих міст. До обласного центру не долетіли щонайменше дві ракети.

У Чернігівській області за останню добу зафіксовані три обстріли Чернігівського, Новгород-Сіверського районів із АГС, мінометів, скидання боєприпаса із БпЛА. Втрат і руйнувань немає.

У Сумській області вчора росіяни били по території Краснопільської громади. Внаслідок мінометного обстрілу частково пошкоджено високовольтну лінію електропередач. Через артобстріли пошкоджено два будинки у одному із сел. Без жертв.

Вчора ввечері війська рф вели обстріли Середино-Будської громади: шість ударів з міномета і п’ять – з артилерії.

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Дніпру. На цей час відомо про трьох загиблих, серед них – одна дитина. Ще п’ятеро людей поранені, зокрема 12-річна дівчинка. Зруйновані кілька приватних будинків. Рятувальники розбирають завали, шукають людей.

Читати ще: Росія вдарила ракетами по житлових кварталах Дніпра: є загиблі та поранені

У Нікопольському районі Дніпропетровської області росіяни поцілили із «Градів» та важкої артилерії по Нікополю та Червоногригорівській громаді. У Нікополі пошкоджено промислову інфраструктуру. У Червоногригорівській громаді пошкоджені 10 приватних будинків, господарські споруди та автомобілі.

Учора ввечері українська ППО збила на Дніпропетровщині чотири ворожі ракети. Одна ракета влучила у підприємство з переробки зернових.

У Харківській області російські агресори продовжували обстріли територій, прилеглих до лінії зіткнення та кордону з росією.

Так, у Куп’янському районі були обстріляні села Дворічна, Грушівка, Сенькове та Колодязне. У Харківському – Стрілеча і Красне. У Богодухівському – Соснівка. Пошкоджені приватні будинки та господарські споруди, спалахнули пожежі.

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, за добу з пораненнями госпіталізовані семеро людей з Куп’янського району.

На звільнених від росіян територіях триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили на Харківщині 586 вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області за добу ЗСУ уразили два командні пункти, сім районів зосередження живої сили, озброєння і техніки ворога, одну станцію-ретранслятор, три станції РЕБ, два склади з боєприпасами та один – з паливно-мастильними матеріалами.

ЗСУ відбили атаки у районах Зайцевого, Майорська, Залізного, Бахмутського, Одрадівки, Миколаївки Другої, Озерянівки, Первомайського, Побєди, Новомихайлівки, Павлівки та Безіменного. Ворог обстрілював позиції українських захисників з різних видів озброєння, зокрема завдав 15 артилерійських та мінометних обстрілів, два авіаудари.

У Донецькій області вночі активні бойові дії тривали поблизу Пісків, Водяного, Первомайського, Нетайлового.

Зранку росіяни обстріляли околиці Соледара (станція Сіль), вели масований обстріл центральної частини Авдіївки. Інформація про постраждалих уточнюється.

На Донеччині за добу п’ятеро людей загинули і четверо дістали поранення.

Вночі Миколаїв зазнав удару, попередньо, ракетою типу С-300. Відомо про влучання по відкритій території, пошкоджено цивільні об’єкти, зокрема музей та навчальний заклад. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада. Так, вчора ввечері обстріли були у селі Червоний Яр, о 22:47 вибухи лунали на околицях села Лепетиха. Постраждалих і руйнувань немає. Вночі обстрілів зазнало смт Березнегувате, зруйновано складську будівлю. Також пошкоджено приватні будинки, об’єкти торгівлі і приватного підприємства. Інформація про жертв і постраждалих уточнюється.

Тривають обстріли Широківської громади. Минулої доби було влучання за межами Широкого, у сільгосппідприємство, городи і дороги. Постраждалих та руйнувань немає.

У Херсонській області ситуація залишається дуже складною. Тривають бойові дії. Загарбники вкотре обстріляли Бериславський та Херсонський райони. Під ворожим вогнем опинилися Архангельське, Миролюбівка і Твердомедове. Пошкоджено цивільну інфраструктуру. Найбільше руйнувань зафіксовано у Білій Криниці.

За інформацією оперативного командування «Південь», ворожий танковий взвод намагався провести наступ у напрямку Чкалове-Безіменне. Один танк підірвався на міні, два відступили.

Українська авіація завдала по ворогу п’ять ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 250 вогневих завдань, уразивши, зокрема контрольно-спостережний пункт і склад з боєприпасами в Бериславському районі. Також знищено БпЛА «Орлан-10» у Херсонському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus