USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС, виникла пожежа. Оновлено

4 Березня 2022 01:54
Енергодарський міський голова Дмитро Орлов повідомив, що в результаті бесперервного обстрілу ворогом будівель та блоків Запорізької АЕС, яка є найбільшою в Європі, загорілася адмінбудівля.

Про це інформує УНІАН у Телеграм-каналі.

Пресслужба Запорізької АЕС повідомляє, що обстріли одного з найбільших ядерних об’єктів в Європі – це загроза всесвітнього рівня. Згідно з повідомленням, існує реальна загроза ядерній безпеці.

Робітники закликають світову спільноту та НАТО відреагувати на такі зухвалі дії російських окупантів.

Представник пресслужби Запорізької АЕС Андрій Туз заявив, що сьогодні техніка Російської Федерації в кількості близько 100 одиниць тяжкої техніки зайшла в місто. Про це він повідомив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону «Єдині новини», який транслюють найбільші українські телеканали, передає ТСН.

«О дев’ятій годині вони прорвалися через блокпост міста та висунулися до промислового майданчика Запорізької АЕС. Станом на зараз ведуться обстріли з боку військової техніки просто на атомну електростанцію, потрапляють снаряди. Можете бачити на відео з камери на прохідній ЗАЕС, яка направлена в бік міста. Ворожа техніка рухається та стріляє прямо по атомній станції», – йдеться у повідомленні.
«Видно дим. Я телефонував своїм колегам, які працюють на енергоблоках. Кажуть, що снаряди потрапляють просто по блоках, поруч з небезпечним ядерним виробництвом. У нас також розташоване сховище відпрацьованого ядерного палива. Добре, що воно ще поки що не потрапило під вогонь», – додав представник пресслужби.

У соціальних мережах поширюють інформацію нібито про пожежу на ЗАЕС. На запитання, де саме відбувається пожежа, Туз відповів, що «я зараз не можу прокоментувати всього, але камера розташована на адмінбудівлі атомної станції, яка поряд з першим енергоблоком. І зараз ми бачимо дим саме на цьому приміщенні. Де ще виникла пожежа, зараз займаються!»

«Першою чергою потрібно призупинити вогонь, та почати ліквідовувати ті наслідки, які вже маємо – ліквідувати пожежу. Персонал атомної станції перебуває на робочих місцях та забезпечує безпеку виробництва. Вони обов’язково будуть дотримуватися регламентів та виконають усі необхідні операції, щоб перевести енергоблоки в безпечний стан. Але з продовженням обстрілів ніхто не може прогнозувати, чим усе завершиться. Це атомний об’єкт, найбільший, найпотужніший в Європі. І наслідки можуть бути транскордонними. Зараз інформації про радіаційний фон, про його порушення немає. Радіаційний стан був у нормі. Але це все може змінитися, якщо продовжаться обстріли», – підкреслив Андрій Туз.

«Російська армія з усіх боків обстрілює Запорізьку АЕС, найбільшу АЕС у Європі. Пожежа вже спалахнула. Якщо вона вибухне, то буде в 10 разів масштабніше за Чорнобиль! Росіяни повинні негайно припинити вогонь, допустити пожежників, створити зону безпеки!» – написав у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus