USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загрожує до 10 років тюрми: судитимуть поліцейського, який на Волині збив на блокпосту двох людей

28 Грудня 2022 20:18
Працівники Територіального управління ДБР, розташованого у Львові, скерували до суду обвинувальний акт щодо правоохоронця, який збив на Волині двох людей.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Трагедія сталася 27 липня на тимчасовому контрольно-перепускному пункті на виїзді з Нововолинська. Сержант поліції за кермом легковика, спробував об’їхати авто, що саме проходило перевірку на блокпосту, та наїхав на поліцейського та нацгвардійця. Постраждалі загинули на місці аварії.

Як встановило слідство, водій проявив неуважність та злочинну недбалість, не стежив за дорожньою обстановкою, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував перешкоду попереду – транспортний засіб, що саме проходив перевірку на тимчасовому блокпосту. При спробі об’їхати автомобіль він виїхав на узбіччя, де й наїхав на двох осіб. Далі авто наїхало на бетонну опору, внаслідок чого травми середньої важкості отримав пасажир автівки.

Тож водія обвинувачують в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб та середньої тяжкості тілесні ушкодженння ( ч. 3 ст. 286 КК України) Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Правоохоронця звільнили з правоохоронних органів, він перебуває під домашнім арештом.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus