USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Загинули три людини і кінь: на Волині пенсіонер 16 років оббиває пороги судів через смерть сина

16 Лютого 2023 09:29
Пенсіонер у Луцьку 16 років поновлює справу про ДТП у суді. В результаті тієї аварії загинуло троє пасажирів, один із яких – син позивача, якому на той час було 29 років. Він два місяці не дожив до власного весілля.

Батько загиблого доводить провину керманича «Фольксваґена», хоч за ДТП уже відсидів водій підводи, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Михайло Шабала оббиває пороги волинських судів уже 16 років. Востаннє до суду прийшов із підтримкою – представниками Волинської правозахисної групи.

2007 року син Михайла Шабали повертався до Луцька із відрядження з Ковеля. Рейсового автобуса не було, тому він скористався пропозицією водія мікроавтобуса «Фольксваґен», який вирішив підзаробити і взяв до себе в салон п’ятьох пасажирів.

У результаті ДТП з підводою троє пасажирів загинуло, а двоє отримали травми. Була пізня пора, мікроавтобус пішов на обгін, відбулося зіткнення з підводою й один кінь через переднє скло влетів у салон. Три людини та кінь загинули.

«Після обгону водій (не знаю, з якої причини) вдарився в підводу, яка їхала обочиною назустріч. Це з’ясувалося в суді. Шофера визнали невинуватим. Винуватий візник, бо не освітив підводу», – розповів Михайло Шабала.
В аварії винним визнали водія підводи, який не освітив світловідбивачами свій транспортний засіб. Йому присудили чотири роки ув’язнення, з яких той за ґратами провів трохи більш як два з половиною.

Однак, на думку Михайла Шабали, в ДТП винний водій мікроавтобуса.

«Того, хто їхав без освітлювачів, посадили, а той, хто набрав п’ять пасажирів, їхав хтозна-як і завіз трьох людей на той світ, невинуватий. Такого не може бути», – впевнений пенсіонер.

Родичі загиблих уже давно махнули рукою на цю справу, бо ж слідчі закривають провадження щодо ДТП уже всьоме. Лише Михайло Шабала не полишає надію та вкотре звернувся до суду, аби скасувати постанову про закриття.

Він вимагає, аби провели всі слідчі експерименти щодо швидкості, з якою рухався водій мікроавтобуса, видимості на дорозі та місця розташування підводи. До слова, візник доводив, що їхав узбіччям.

Суд не ухвалив остаточного рішення щодо апеляції на закриття справи. Судді поставили вимогу, щоби на засідання з’явився слідчий із матеріалами про ДТП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Здоровий глузд Показати IP 16 Лютого 2023 10:12
Свого часу жив за кордоном (кількадесят років тому). В ті часи (навіть за кордоном) ще їздили на кінних підводах. Уявіть - в кожної (!!!) підводи спереду висів білий керосиновий світильник (ліхтар). Ззаду в кожної підводи ззаду висів відповідно червоний керосиновий ліхтар. За безліч років їзди по Україні я ні разу не бачив підводи, обладнаної згідно ПДР. Тепер питання - чому наші люди так безпечно ставляться до законів і правил (ПДР в тому числі). Напевно, треба пройти певний еволюційний шлях. Ми навчились воювати, але так і не навчились дотримуватись законів. Така моя думка.
скептик до Здоровий глузд Показати IP 16 Лютого 2023 12:04
є така приказка : "Дуракам закон не писан"
Я, на ровері до Здоровий глузд Показати IP 16 Лютого 2023 18:23
Вже років 4-5 в темну пору доби їжджу в "жилєтці". З мене сміялись... допоки водії не почали зупинятись і давати хлопцям "3,14зди". А поліція і зараз не звертає увагу. (Доки грім не гримне, мужик не перехреститься)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus