USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Загинув, рятуючи побратимів: волинянину Юрію Головію просять надати звання Героя України

20 Березня 2024 08:45
Солдат окремого протитанкового взводу 2-го механізованого батальйону 42-ї ОМБр Юрій Головій пройшов короткий, але героїчний шлях воїна. Він загинув під час атаки ворожого дрона 15 лютого 2024 року.

Петицію про надання загиблому звання Героя України на сайті президента зареєстрував його син Богдан.

Головій Юрій Валерійович був мобілізований до лав Збройних сил України 15 червня 2023 року. Невдовзі для подальшого проходження військової служби його скерували до в/ч А4667 42-ї ОМБр на посаду номера обслуги гранатомета у окремому протитанковому взводі 2-го механізованого батальйону. Після проходження підготовки сумлінно і добросовісно виконував бойові завдання поблизу Бахмута.

2 грудня 2023 року за спасіння поранених побратимів нагороджений почесною відзнакою ОК «Захід» «Срібний хрест». 12 грудня 2023 року отримав вогнепальне поранення, а крім того – отруєння невідомою бойовою отруйною речовиною. Після надання медичної допомоги від госпіталізації та реабілітації відмовився, а натомість повернувся до свого підрозділу, в якому продовжував виконувати бойові завдання.

14 лютого під час несення служби на позиції поблизу села Богданівка Бахмутського району Донецької області їхню позицію ворог накрив мінометним вогнем. Юрій організував евакуацію пораненого. Проте наступного дня, 15 лютого, під час евакуації загиблого побратима його атакував FPV-дрон. Юрій отримав поранення, одне з яких виявилося несумісним з життям.
Удома в Юрія залишився син, який також несе службу із захисту нашої держави, та дві доньки, одній з яких тільки виповнилося чотирнадцять років.

«Володимире Олександровичу! Головій Юрій Валерійович виконав свій обов'язок до кінця. Його короткий, але водночас героїчний бойовий шлях є прикладом мужності, героїзму, самопожертви заради кожного з нас та нашої держави-України. Його подвиг заслуговує на найвищу державну нагороду – звання Героя України!» – йдеться у тексті.

Підписати петицію можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus