USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Загиблому на Донеччині волинянину просять присвоїти Героя України

7 Лютого 2023 11:08
Волинянину Олександру Чируку, який загинув на Донеччині 1 грудня, виконуючи бойове завдання, просять присвоїти звання «Герой України».

Про створення петиції повідомила народна депутатка України від Волині Ірина Констанкевич.

«Коли країна-терорист розпочала криваве повномасштабне вторгнення, він покинув роботу за кордоном і повернувся в Україну, свідомо ступив на шлях захисника держави, не маючи при цьому жодного військового досвіду».

«Із перших днів вторгнення рф я знала, що Саша піде на війну. Його патріотичні почуття, загострене відчуття справедливості не дозволили б йому залишитися осторонь. І з перших днів я відчувала, що може статися будь-що», – каже мама захисника Наталія Іванівна Балик.

Вона не помилялася. Олександр, який до цього вже 5 місяців був на роботі в Німеччині, повернувся і, навіть не заїжджаючи додому, одразу прибув до військкомату. Мама переживала, чи заїде побачитися з рідними. Адже він був дуже рішуче налаштований стати на захист України, хоч і не мав жодної військової підготовки. Та взяли хлопця не з першого його звернення. Спочатку направили у навчальний центр, згодом навчався військовій справі в Англії. У серпні Сашко повернувся і після підготовки на полігоні потрапив на передову. 1 грудня 2022 року Олександр Чирук загинув Героєм під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Ямпіль Краматорського району Донецької області. Автомобіль, яким він їхав у розвідку, підірвався на міні.

«Без сумніву, для рідних, друзів, для всіх нас Сашко вже Герой, був і завжди буде, але заслуговує, аби це визнала і держава, за незалежність якої він поклав своє життя. Я щиро прошу кожного підписати петицію щодо присвоєння Олександру Чируку найвищої державної відзнаки «Герой України» (посмертно)», – йдеться на сторінці народної депутатки.

Підписати петицію можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/179126
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пан Зеленський Показати IP 7 Лютого 2023 20:04
Відмініть ту вашу доплату в розмірі 21 тисячу (хоть пока йде війна) і прохання всі пропадуть. Або давайте всім той статус. Ви тою 21тисячою збудуражили все суспільство

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus