USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Закарпаття проголосувало за автономні відносини з Полтавою та Івано-Франківськом

26 Грудня 2016 11:53
Глава Закарпатської облради закликав Київ не доводити ситуацію в Закарпатті до «донецького і луганського сценарію».

На третьому пленарному засіданні п’ятої сесії Закарпатської обласної ради депутати більшістю голосів ухвалили рішення про необхідність автономного вибудовування економічних відносин між регіонами, повідомляється на офіційному сайті облради, інформує uzhhorod.today.

Закарпатські депутати, зокрема, підтримали рішення про автономні зв’язки з Полтавською та Івано-Франківською областю. За таке рішення проголосувало 52 з 64-х депутатів. Депутати також висловилися про необхідність створення Палати регіонів — законодавчого органу, який буде формуватися з глав облрад. Рішення Закарпатської облради привітали голови Івано-Франківської і Полтавської облрад.

Ідею автономних відносин між регіонами і створення нового представницького органу підтримав голова Закарпатської облради Михайло Рівіс. Він закликав не доводити ситуацію в Закарпатті до «донецького і луганського сценарію». «Ми розуміємо, що адміністрації призначаються президентом, а облради — вибираються народом, за кожного депутата голосують не менше 3-5 тис. населення. Ми повинні доводити свої думки, щоб їх чули. Аби ми не дійшли до такої ж ситуації як в Донецьку і Луганську, коли люди піднялися і сказали - ви нас не чуєте».

Крім того, він зазначив, що пропонована депутатами модель дозволить краще вирішувати проблеми людей на місцях: «У Кабміні лежать мільярди інвестованих європейських грошей. Проблема в тому, що до органів місцевого самоврядування вони не доходять. Потім це доходить до адміністрації, а там цим, як правило, займаються заступники, яким абсолютно нецікаво розвиток регіонів».

Коментуючи рішення Закарпатської облради, голова Івано-Франківської облради Олександр Сич заявив: «Місцеве самоврядування сьогодні не має розвитку, не має координаційного центру. У нас немає самоврядного органу - ради керівників облрад, щоб він сам міг генерувати ініціативи. Депутати не хочуть бути механічним придатком, просто піднімати руки, ні на що не впливаючи. Місцеве самоврядування повинно бути самодостатнім фактором управління в краї».

Голова Полтавської облради Олександр Бєлєнький також привітав рішення Закарпатської облради. На його думку, ініціатива закарпатських депутатів сприятиме створенню нової моделі регіонального самоврядування.

Раніше під час сесії Закарпатської обласної ради депутати більшістю голосів ухвалили рішення про необхідність імплементації референдуму 1991 року про автономію Закарпаття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вова Показати IP 26 Грудня 2016 13:39
На нари в повному складі
віктор Показати IP 26 Грудня 2016 13:46
ФСБ працює і платить будь які гроші аби роздерти Україну.
психіатр-політолог Показати IP 26 Грудня 2016 13:57
Наступний крок атономна співпраця з Бурятією і Челябінськом. Закарпатці завжди були ід*отами без роду і племені
право Показати IP 26 Грудня 2016 14:33
а що тут поганого, правильно все, децентралізації ніякої немає, все як було в кишенях вищих органів влади там і лишилось, до звичайних людей вони не доходять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus