USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заходи безпеки і обмаль відпочивальників: як розпочався сезон на Світязі

28 Червня 2022 08:45
Туристичний сезон 2022 у Шацькій громаді зараз не активний. Відпочивальників в рази менше, ніж зазвичай.

Про це розповів Суспільному селищний голова Сергій Карпук. Через повномасштабну війну в громаді запровадили додаткові заходи безпеки.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподіваються, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.

Власники садиб та баз чекають на туристів

Власники садиб та баз відпочинку на Шацьких озерах чекають туристів. Поблизу озера Світязь здає декілька кімнат Зоя Савонік. Каже: людей у неї ще не було, ціни на житло не піднімали.

«Готуємося, ще не відкривалися. В першу чергу залежить від умов, від війни, від погоди, але погода грає не дуже велику роль, головне війна», – говорить власниця садиби.

Як розповів працівник однієї із баз відпочинку Дмитро Курилюк, туристів менше через малу відстань до кордону із Білоруссю.

«Порівняно із попередніми роками, то дуже мало туристів, з такою ситуацією, що в країні... Надіємося, що таки буде сезон», – додав працівник бази відпочинку, яка нині теж напівпорожня.

Повноводне озеро і порожні пляжі

На пляжах найбільшого та найглибшого озера в Україні – майже порожньо. Поруч з водою можна зустріти поодиноких відпочивальників чи компанії.

Волинянка Софія Марчук відпочиває на озері разом із дворічним сином. Жінка каже: не здивувалася, коли побачила Світязь напівпорожнім. «З війною то не те, що було раніше, зараз люди не їдуть так відпочивати», – говорить туристка.
Киянин Ігор – військовослужбовець. Приїхав на Світязь разом із родиною, щоб перепочити між ротаціями.
На озері, каже чоловік, йому сподобалося. «Середня температура, не скажу, що дуже тепла, але й не холодна, цілком нормальний сезон», – додав чоловік.

Заходи безпеки для туристів

Через повномасштабну війну і близькість кордону із Білоруссю в Шацькій громаді були змушені змінити правила відпочинку для туристів та запровадити додаткові заходи безпеки.

Зі слів селищного голови, до патрулювання в громаді залучили додаткові сили поліції та військових. «Для підприємців графік роботи до 22:00 лише, без гучної музики, без розважальних заходів. Громадські місця, які приймають відвідувачів повинні забезпечити безпеку, але в нашому регіоні їх дуже мало, бо висока кількість поверхневих вод, не пристосованість торговельних місць, це вказує на те, що в нас укриттів дуже мало», – розповів Сергій Карпук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 28 Червня 2022 09:58
Давно пора туди перестати їздити , може реально зроблять європейський рівень щоб привабити туристів!!! P.S. не кажу що не роблять , а ще дуже далеко до тих цін , які не відповідають сервісу.
Микола Показати IP 28 Червня 2022 10:54
Так тим баригам і треба, які в більшості не платять податки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus