USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Законопроєкт про землю нищить українського фермера, – Констанкевич

14 Листопада 2019 16:55
Земельний законопроєкт, який вчора Верховна Рада схвалила у першому читанні, нищить українського фермера.

Про це у ток-шоу «Прямий ефір» на телеканалі «Прямий» зазначила народний депутат від Волині, членкиня депутатської групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич.

Нардеп зауважила, що законопроєкт з шести сторінок готувався у турборежимі і без врахування думок малих та середніх фермерів.

«Ми багато комунікували з представниками аграрного сектору. І, якби їхні пропозиції були враховані, ми не мали б такої гострої ситуації у суспільстві щодо земельного питання. Депутатська група «За майбутнє» пропонувала здійснити аудит землі, впорядкувати усі незакриті питання з власністю на паї, інші проблеми кадастру. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства каже: аудит є. Хоча насправді ніякого аудиту немає. Третина об’єднаних територіальних громад через дії Держгеокадастру не можуть отримати у користування землю поза межами населених пунктів. І це питання й досі не розв’язане. Україна, як держава, має керувати процесом впорядковування землі, як це роблять у США, Німеччині чи Польщі. Там фермер в пошані!», – наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що на Волині в одному з районів частина паїв перебуває в оренді агропідприємства, власник якого знаходиться в Росії. Якщо вступає в дію даний законопроєкт, ця людина може стати не лише орендарем, а й власником цієї землі. «Тільки задумайтеся про алогічність такої схеми, яка запропонована в урядовому законопроєкті! А що казати про сотні фермерів, яких позбавляють можливостей купити землю. У них не буде на це коштів», – зауважила парламентар.

«Земельний закон – це історичний момент. Але чого? Нищення національних інтересів, нищення фермерства, як класу?», – додала нардеп.

Нагадаємо, за проєкт закону № 2178-10 під крики «Ганьба» проголосували 240 нардепів – 227 від «Слуги народу» та 13 позафракційних. Ринок землі пропонують впровадити з 1 жовтня 2020 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 14 Листопада 2019 17:08
Чому не проголосували проти?
Фіма Показати IP 14 Листопада 2019 17:34
Ну да бідні фермери...Прийдеться платити доларами з гектари а не пару мішків зерна бабусі...
111 Показати IP 14 Листопада 2019 18:10
Давайте квартири заборонемо продавати, а раптом їх росіяни куплять.
до Фіми Показати IP 14 Листопада 2019 18:48
спробуй взяти 50 гектарів землі в оренду і заробити на них, для всіх "зацікавлених", тоді й критикуй фермерів
Віталій до до Фіми Показати IP 15 Листопада 2019 22:33
Скажи де 50 на взяти? Я візьму без проблем...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus