USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Заощадження газу та покращення повітря: «Луцьктепло» планує отримати €1 млн гранту

24 Квітня 2024 14:24
Луцька міська рада надала дозвіл ДКП «Луцьктепло» на залучення гранту НЕФКО для встановлення конденсаційного теплообмінника на одній з котелень. Сума залучення – близько одного мільйона євро.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

«Луцьктепло» завдяки гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) хоче реалізувати проєкт «Встановлення конденсаційного теплообмінника з використанням теплоти димових газів для котла на біомасі (котельня на вул. Магістральній, 56) з метою покращення надання послуг централізованого теплопостачання у місті Луцьку».

Монтаж утилізатора димових газів для котла на біомасі потужністю 5 МВт на котельні на вулиці Магістральній, 56 дозволить додатково згенерувати до 1 МВт/год теплової енергії за рахунок конденсації димових газів та заощадити до 29% природного газу і 16% деревної тріски на цьому теплогенерувальному об’єкті.

Читати ще: Луцьк отримав когенераційну установку на ще одну котельню

Окрім того, проєкт має потенціал для покращення місцевої якості повітря, зокрема скорочення викидів CO2 приблизно на 2100 тонн на рік.

Тож депутати погодили залучення гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Його розмір – до 1 мільйона 4 тисяч євро. Грант буде сплачувати НЕФКО безпосередньо підрядникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ігор Показати IP 24 Квітня 2024 17:17
Що, може літом смороду по всьому місту не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus