USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Запорізький титано-магнієвий комбінат Фірташа остаточно повернули у власність держави

25 Травня 2022 13:34
Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду затвердив остаточну націоналізацію Запорізького титано-магнієвого комбінату
. Раніше підприємство частково перебувало під контролем кіпрської офшорної компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед», афілійованої з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У період з 2013 до 2015 року «Толексіс Трейдінг Лімітед» мала вкласти $110 млн у модернізацію виробництва, а пізніше зʼясувалося, що комбінат передали в управління наближеного до інвестора менеджменту. Останні, у свою чергу, більшість із залучених інвестицій витратили на погашення раніше створених заборгованостей ДП «ЗТМК» за енергоносії та перед кредиторами, повʼязаними з DF Group. Згодом виявилось, що «Толексіс Трейдінг Лімітед» входила до DF Group.

Пізніше через офшорні фірми ці гроші вивели з України, а на модернізацію виробництва у підсумку виділили усього 20 млн грн.

Читати ще: Фірташ за гроші НБУ, видані на порятунок «Надра Банку», купував металургійні активи. Розслідування

Український олігарх Дмитро Фірташ володіє більшою частиною українських облгазів, підприємствами металургійного комплексу та іншими великими компаніями. З 2014 року Фірташ перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США. Там його звинувачують у відмиванні грошей і створенні організацій, що діють під впливом рекету, і корупційних схем за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
911 Показати IP 25 Травня 2022 14:09
А тепер втрачені кошти від ПАНА фірташа за всі роки що він користувався заводом. Хто має віддавати.
Луч Показати IP 25 Травня 2022 14:41
А обл.гази коли повернуть разом з обл.енерго?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus