USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Записатися на COVID-вакцинацію можна в додатку «Дія»

1 Березня 2021 13:51
У додатку «Дія» можна записатись на вакцинацію від коронавірусу. Для отримання послуги потрібно зареєструватися чи авторизуватися у кабінеті громадянина.

Про це йдеться на сайті додатку, пише РБК-Україна.

Також для запису потрібно ідентифікуватися у системі через BankID або MobileID. Потім у розділі послуги потрібно обрати «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Також записатись у чергу можна через контакт-центр МОЗ.

У пресслужбі додатку зазначають, що працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки не потрібно записуватись.

Роботодавець самостійно їх внесе до списків та повідомить про дату щеплення.

Під час запису на вакцинацію в додатку повідомляється, що людина зможете вибрати зручну дату, час та пункт щеплення. Так, після підтвердження запису необхідно стежити за сповіщеннями в «Дії».

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця року всі охочі українці зможуть пройти вакцинацію від коронавірусу.

МОЗ затвердив 5 етапів вакцинації:

Перший етап: медики, які працюють з пацієнтами з коронавірусом, люди в інтернатах, будинках для людей похилого віку та працівники цих закладів. Військові ЗСУ та Нацгвардії, які беруть участь в ООС.

Другий: медики, які працюють з пацієнтами з іншими хворобами, люди віком 80+ років, соцпрацівники. Планують охопити приблизно майже 3 мільйона людей.

Третій: люди віком 65-79 років, працівники служб держбезпеки (ДСНС, Нацполіція, Нацгвардія, СБУ, ЗСУ, МВС) та вчителі. Охоплять 7,2 млн людей.

Четвертий: люди віком 60-64 років, дорослі (18-59 років) із супутніми хворобами, вʼязні, інші групи ризику, (у тому числі які проживають на тимчасово окупованих територіях). Охоплять приблизно 11 мільйонів людей.

Пʼятий: всі інші повнолітні (включно з окупованого Донбасу). Загалом це приблизно 13 млн людей.

Нагадаємо, що масова вакцинація в країні розпочалася 24 лютого. В Україну поки що надійшли 500 тисяч доз вакцини Covishield Oxford-AstraZeneca, чергова партія очікується на початку березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1578 Показати IP 1 Березня 2021 14:46
НІ!
інші пенсіонери Показати IP 1 Березня 2021 14:47
мені 67років.група ризику! якщо будуть вакцинувати такими темпами-то може через років30 підійде і моя черга? та уже не буде мене та й чи ДІЯ буде до того часу?
Так! Показати IP 1 Березня 2021 16:06
Я вже записався, а що зробив ти?! Тільки погоджусь на зареєстровану в ЄС і США вакцину.
а до Так! Показати IP 1 Березня 2021 17:32
я прголосував за зе і його партію! хто з нас зробив більше?
Гриль до Так! Показати IP 1 Березня 2021 18:16
Засмажив картполю з бочком, цибулею, яйцем та дістав банку з огірками на червоному пекучому перці. Їм оцю всю смакоту і відчуваю що я вже захищений

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus