USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Заручники коронавірусу: мама з прооперованим сином з Дніпропетровщини застрягли в Луцьку

27 Березня 2020 18:19
Маленький житель Дніпропетровської області, якому в Луцьку ще перед карантином зробили операцію на спинний мозок, не може повернутися до власної домівки.

Після продовження карантину й оголошення надзвичайної ситуації мама з дитиною, які обоє мають інвалідність, залишилися заручниками ситуації. Їх саме мають виписувати з обласної дитячої лікарні, а доїхати додому немає чим, повідомляє телеканал «Аверс».

Клич про допомогу Людмила Воловик кинула у Facebook. Справа у тому, що хлопчик мав серйозні проблеми зі здоров’ям, операція була складна. Їхати до Луцька мамі з дитиною порадили у Києві.

«Я консультувалася у Міжнародному центрі нейрохірургії у Києві. І ось звідти нас направили в Луцьк. 16 березня ми приїхали потягом на планову операцію. Тут дуже хороший нейрохірург, до якого приїздять з усієї України, – розповідає жінка. – Тепер, у зв’язку з карантином, ми просто не знаємо, як дістатися додому. Поїзди не курсують, автобуси також. Дитина після операції, сидіти всю дорогу, а це тисяча кілометрів, йому не рекомендовано. Бажано їхати лежачи. «Блаблакар» з Луцька я теж не змогла знайти. Ледь не натрапила на шахраїв, які вимагали грошей заздалегідь. Добре, що вчасно схаменулася».
Медичний директор з хірургічної роботи Ігор Дородних пояснює, що нині пацієнти мають право обирати лікаря.

«Ці люди обрали нашого нейрохірурга, який прооперував дитину із вродженою вадою розвитку спинного мозку та хребта. Це так званий тетерінг-синдром. Операція минула успішно, рана загоюється, все добре. Дитину планують виписувати», – коментує медик.

Як далі бути немісцевим мамі з дитиною після виписки – невідомо. Допомогти ніхто не зголошується, а грошей у жінки обмаль. Щоправда, у лікарні дозволили побути довше. Проте сім’я прагне якомога швидше дістатися додому й сподівається на будь-яку поміч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сусід Показати IP 27 Березня 2020 18:53
Було б непогано назвати ім'я цього хірурга. Люди до нього їдуть з усієї України, а наші доморощені журналюги "соромляться" назвати прізвище такої людини. Тюфу ти. Провінціали.
Андрій Показати IP 27 Березня 2020 22:02
С. Княгининок. Луцького р-ну , 4 км. від Луцька 0954181820-без проблем
Юра Показати IP 27 Березня 2020 22:03
Доброго дня.. Де контакти мами? Можу дати кошти на дорогу!
Анонім до Юра Показати IP 27 Березня 2020 22:56
Контакти не знаю, але видно, що вона з сином в обласній дитячій лікарні, що на Відродження. Прізвище тут в статті нарисане. Можна до них під'їхати.
Ого Показати IP 27 Березня 2020 23:56
Мова йде про Лікаря нейрохірурга дитячий Ловгу Михайла Івановича- лікар від Бога!!!!
Пасажир Показати IP 28 Березня 2020 08:52
А де тато дитини, чи інші родичі ? Щоб щось допомогли вирішити?
ага до Пасажир Показати IP 28 Березня 2020 11:02
якби могли допомогти то не шукали б тебе такого розумного! щоб ти дав пораду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus