USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заснований українцем стартап отримав оцінку в мільярд доларів

21 Вересня 2018 09:12
Поки українські стартапи підкорюють Європу, ще один проект з українським співзасновником - GitLab - закрив черговий раунд фінансування (D), привернув додаткові 100 млн доларів інвестицій і став "єдинорогом" - оцінка ринкової вартості компанії перевищила 1 млрд доларів, пише "Сегодня" з посиланням на AIN.

GitHub, який зараз перебуває в процесі переходу під крило Microsoft, був заснований в 2014 році українцем Дмитром Запорожцем і голландцем Сідом Сібранджі.

Раунд фінансування D очолив фонд Iconiq Capital. Крім того, в ньому взяли участь поточні акціонери GitLab, включаючи Khosla Ventures і фонд GV, що належить Alphabet. Загальна сума інвестицій в GitLab з урахуванням нового раунду становить 145 млн доларів.

Отримані інвестиції компанія планує направити на розробку універсальної платформи, яка задовольнить всі потреби розробників, позбавивши від необхідності інтегрувати безліч різних сервісів на зразок Jira, GitHub, New Relic і BlackDuck. Крім того, інвестиції допоможуть GitLab підготуватися до IPO, яке заплановане на 2020 рік.

Зараз в штаті компанії працюють близько 350 осіб, а серед її клієнтів такі імениті структури, як Intel, Alibaba Group і Nasdaq.

GitLab - це сайт і система управління репозиторіями коду для Git. Він використовується для зберігання вихідного коду програм (і / або інших документів) та спільної роботи з ним кількома людьми.

Нагадаємо, раніше вінницькі стартапи презентували рішення для енергетичної галузі. Переможцями стали дві команди: 4Scale, які запропонували рішення для знімання, передачі та аналізу даних зі старих лічильників; і проект "Переносимо цінність в майбутнє" з комплексною програмою фінансування енергомодернізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus