USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдання – бути у трійці: в БК «Старий Луцьк» розповіли про цілі на сезон та фінансовий стан

16 Вересня 2020 12:09
До старту нового сезону у Вищій лізі чемпіонату України з баскетболу залишилося близько місяця. Нині місцевий баскетбольний клуб «Старий Луцьк – Університет» проводить передсезонну підготовку, хоча ще влітку майбутнє клубу було туманним. Звичайно ж на це вплинула ситуація з COVID-19. Однак зараз керівництво клубу запевняє, що «Старий Луцьк» не лише повністю зіграє сезон, але у команди буде завдання поборотися за трійку.

Про це йшлося під час пресконференції за участю представників міської влади, керівництва «Старого Луцька» та керівництва ВНУ імені Лесі Українки.
Про передсезонну підготовку

Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій: «Ми всі з нетерпінням очікуємо початку нового сезону. Цього року в нас була довга піврічна відпустка. Такого ще ніколи не було. Для професійних спортсменів це дуже довгий період. Проте у відпустці баскетболісти виконували різні завдання, а 6 вересня команда офіційно розпочала тренувальні збори. Хлопці працюють, їхнім функціональним станом я задоволений. Зараз наше завдання – щоб всі гравці рухалися в одному ритмі, над цим ми працюємо і на стадіоні, і в залі».
Про очікування від сезону

Володимир Журжій: «До старту чемпіонату – близько місяця. Вже є офіційний календар, 10 жовтня відбудеться перший тур. Традиційно у Вищій лізі команди поділені за географічним принципом. Ми виступаємо у так званому західно-південному регіоні. БК «Тернопіль» за підсумками минулого сезону підвищився в класі, натомість БК «Житомир» у цьому сезоні вирішив грати у Першій лізі. Проте у «вишці» додалася команда «БІПА-Одеса» – це дуже потужна команда. В минулому сезоні у нашій групі було дев’ять команд, в цьому – попередньо вісім. Після першого кола команди грають за принципом – перше з восьмим і так далі. Поки планують такий формат».

Про кістяк команди та завдання на сезон

Президент БК «Старий Луцьк» Олексій Мельник: «Коли три роки тому створювався «Старий Луцьк», основним пріоритетом було залучення місцевих гравців. Звичайно ми долучали й інших гравців, наприклад, у минулому році Юрія Крамара, Дениса Тютюнника, Андрія Співака, Андрія Гоцалюка. У цьому році залишилися Тютюнник та Крамар, також ми підписали Владислава Унгуряна. В нас дуже виросла молодь, це не лише моя точка зору, а й точка зору тренерів. Нам потрібно давати молодим гравцям, зокрема Максиму Дейні, Олександру Прозапасу, шанс вистрілити. Тобто в нас акцент на місцевих гравцях. Проте ми ставимо завдання потрапити до трійки найкращих. Щодо Суперліги, то нам ще треба пограти та окріпнути рік-другий у Вищій лізі. Дуже багато значить структура клубу. Сьогодні ми підписали угоду з ВНУ, також в нас є підтримка від місцевої влади. Можливо, через рік-два ми замахнемося на Суперлігу».
Про проведенням матчів з вболівальниками

Заступник міського голови Костянтин Петрочук: «На жаль, регулювання присутності глядачів на матчах – це не компетенція міської влади. Ми повинні дотримуватися постанови головного санітарного лікаря. Наразі країна поділена на зони. Луцьк знаходиться у помаранчевій зоні, що не дозволяє проводити матчі з присутністю глядачів. Але, я думаю, що ми можемо запрошувати певну кількість вболівальників з дотриманням соціальної дистанції. Не думаю, що хтось буде заперечувати, якщо у залі буде певна кількість глядачів. Будемо вирішувати ці моменти».
Про фінансовий стан «Старого Луцька»

Олексій Мельник: «Цей сезон буде повністю зіграний. Ми зробимо все залежне від нас. Якщо COVID-19 якось не вплине на проведення чемпіонату чи не буде якихось форс-мажорних ситуацій, цей сезон ми зіграємо повністю. Більше того, у цьому сезоні ми ставимо ціль бути у призерах».

Костянтин Петрочук: «Ми мали спілкування з депутатами міської ради. Ця каденція запевнила, що у клубу буде фінансова підтримка. Вже зараз почали виділяти певні кошти, а до кінця року виділимо ті гроші, які обіцяли. Маю надію, що і наступна каденція також матиме таку ж позицію.

Відзначимо, що пресконференція не обмежилася лише запитаннями від журналістів. Також ректор ВНУ Анатолій Цьось та президент БК «Старий Луцьк» підписали угоду про співпрацю. А гостям вручили футболки клубу. Окрім того, представили новачка команди Владислава Унгуряна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus