USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Завдяки Нефьодову скандальний Шавлак знову очолив Чернігівську митницю

8 Грудня 2019 12:05
Голова Державної митної служби Максим Нефьодов пішов на кримінал або ж як мінімум пожертвував репутацією, щоб залишити на посаді митника Олександра Шавлака. Голова ДМС особисто клопотав перед керівництвом Державної фіскальної служби, щоб там скасували наказ про звільнення Шавлака з посади начальника Чернігівської митниці. Шавлак, який донедавна виконував обов’язки начальника Волинської митниці, нині мітить на керівника вже реформованої Волинської митниці, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Державна митна служба – структура юридично нова, а от кадри, які призначають в це відомство викликають неоднозначні емоції і змушують сумніватися у їх бажанні реформувати українську митницю. І прикладів цьому багато.
28 жовтня Олександр Шавлак офіційно звільнився з посади начальника Чернігівської митниці. Чому раптом він вирішив покинути доволі таки «жирну» посаду у ДФС? Очевидно, Олександр Шавлак звільнився з Державної фіскальної служби в надії зайняти якесь тепленьке місце у новоутвореній Державній митній службі. За інформацією журналістів, він мітить на начальника Волиньскої митниці. І у нього є всі шанси, адже голова ДМС Максим Нефьодов, попри те, що за Шавлаком тянеться шлейф контрабандних скандалів – цілком задоволений його роботою.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВІН КРАДІЙ, ЯКИЙ ПООБІЦЯВ КРАСТИ МЕНШЕ», – НЕФЬОДОВ ПРО ЕКСОЧІЛЬНИКА ВОЛИНСЬКОЇ МИТНИЦІ ШАВЛАКА

Та виявилося, що Максим Нефьодов настільки переймається долею Олександра Шавлака, що заради нього готовий піти мало не на кримінал і пожертвувати і так не надто світлою репутацією митниці. Після того як Олександр Шавлак звільнився з Чернігівської митниці, за кілька днів – відбувся фінансовий комітет ВР де депутати вщент рознесли пропозицію голови Державної митної служби Максима Нефьодова призначити Олександра Шавлака на посаду начальника Волинської митниці.

На той момент Максим Нефьодов збирався зробити два скандальні призначення – на Львівську митницю він хотів поставити керівником відомого там – Володимира Цабака, а на Волинь прислати чернігівського митника з сумнівною репутацією – Олександра Шавлака. Після засідання комітету Максим Нефьодов очевидно зрозумів, що два скандальних призначення він не витримає. Він призначає Володимира Цабака начальником об*єднаної Галицької митниці. А от Олександр Шавлак – залишився ні з чим.

Проте 11 листопада голова Державної Митної служби України Максим Нефьодов надсилає в.о. голови державної фіскальної служби Денису Гутенку лист, у якому він просить Гутенка скасувати наказ про звільнення Олександра Шавлака з посади начальника Чернігівської митниці ДФС. Уявляєте, людину звільнили, поставили печатку в трудовій книжці, розрахувалися з нею, а потім хтось зовсім з іншої структури приходить і просить вважати наказ про звільнення недійсним. Та що цікаво – Гутенко таки погодився на цей не надто законний крок і скасовує звільнення і Шавлак знову ж повертається керувати Чернігівською митницею.

До слова, на днях працівники цієї митниці пропустили в Україну 400 ящиків контрабандних цигарок. Цигарки були заховані у величезних рулонах паперу. Ніхто б не повіз стільки товару з ймовірністю бути затриманими на кордоні. Везли з стовідсотковою впевненістю, що ніхто нічого не буде оглядати. А про таке очевидно треба домовлятися з начальником. Затримати цигарки вдалося вже на кордоні з Румунією українським прикордонникам. А митниця, яку очолює Шавлак, таки пропустила контрабанду на більш як 5 мільйонів гривень.

«Цікаво, що на це скаже Нефьодов. Чи буде він далі його лобіювати на посаду начальника Волинської митниці?» – йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 8 Грудня 2019 13:31
І замітьте, ніякого "кумівства" і корупції... ха ха ха
" Показати IP 8 Грудня 2019 13:44
Боротьба з корупцією продовжується.
Степан Показати IP 8 Грудня 2019 17:01
Зе ! Ти що , під наркозом ?
NICK Показати IP 9 Грудня 2019 10:45
В этом случае Зеленскому надо уволить их обоих. А еще привлеч за нарушения которые были допущенные Шавлаком на Черниговской митнице и Нефедовым.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus