USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завищували ціни на пальне: луцькій АЗС світить понад 680 тисяч штрафу

31 Травня 2022 13:54
У ході фактичної перевірки однієї з АЗС на околиці Луцька волинські податківці встановили низку порушень.

Про ймовірну недобросовісність місцевого продавця, зокрема завищення цін на пальне, у письмовому зверненні до Головного управління ДПС у Волинській області поінформував відповідальний споживач.

Для з’ясування фактів, викладених у заяві, фахівці Головного управління ДПС у Волинській області вийшли на фактичну перевірку.

Результат контрольно-перевірочних заходів – фіксація факту непроведення продавцем через РРО розрахункових операцій на повну суму покупки, невидача покупцю касового чека та порушення режиму попереднього програмування підакцизної групи товарів кодами УКТ ЗЕД.

Окрім того, на АЗС справді не дотримувалися вимог урядової постанови щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на пальне.

Матеріали фактичної перевірки спрямовані для винесення рішень до Держпродспоживслужби. Очікується, що порушник сплатить понад 680 тисяч гривень штрафних санкцій.

Читати ще: Як покарали волинські АЗС, де завищували ціни на пальне

Податківці нагадують, що до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів на період дії воєнного стану внесено низку змін. Зокрема, відновлено проведення фактичних перевірок суб'єктів господарювання, як юридичних так і фізичних осіб – підприємців, та покладено на податкові органи здійснення контролю за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок.

Саме тому волинські податківці систематично здійснюють контрольно-перевірочні заходи у сфері обігу підакцизної продукції.

Крім цього, з 17 березня податківцям надано право складати протоколи на ФОП та посадових осіб юрособи про адмінправопорушення за порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, незабезпечення можливості розрахунків за товари з використанням платіжного терміналу. У разі виявлення таких порушень до суб'єкта господарювання застосовується штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3400 грн), при повторному порушенні – від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн – 17000 грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
абвг Показати IP 31 Травня 2022 14:27
А є в Україні хоча б одна заправка, яка б не завищувала ціни?
Секрет фірми Показати IP 31 Травня 2022 15:53
"однієї з АЗС на околиці Луцька" - назву АЗС можна повідомити ? Чи це військова таємниця ? І взагалі, фахівцям Головного управління ДПС у Волинській області може доцільно перевірити штук 10 АЗС. Гарантую 10 х 680 тис...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus