USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Збірна України перемогла словаків при пустих трибунах

9 Вересня 2018 17:55
Завдяки забитому на 81 хвилині пенальті Андрієм Ярмоленком, збірна України при пустих трибунах здолала Словаччину у другому матчі Ліги націй - 1:0.

Матч відбувся 9 вересня на «Арені Львів».

Перед матчем

Стартовий матч збірної України у Лізі націй показав, що команда рухається у правильному напрямку: хоч перемогу у виїзному матчі з Чехією вдалося вирвати лише на останніх секундах, втім впродовж всього поєдинку наша збірна володіла ігровою та територіальною перевагою, створюючи при цьому велику кількість моментів. До того ж, було помітно, що тепер команда якнайшвидше намагається дійти до воріт суперника, а не подовгу розігрує м’яч у захисній лінії. Відтак, багато експертів говорили, що, напевно, це була найкраща гра збірної за весь період тренерства Шевченка.

У тому матчі Андрій Шевченко ще при нічийному рахунку замінив лідерів Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянку – таким чином тренер хотів поберегти вінгерів перед сьогоднішнім матчем. Зокрема, в матчі проти Чехії варто відзначити хорошу гру Яремчука, який щоправда не забив, однак мав хороші моменти, також чудово зіграв український бразилець Марлос – хавбек діяв на незвичній для себе позиції «десятки», втім і тут йому вдавалося нанизувати захист суперника, окрім того, непогано діяв Малиновський – Руслан чудово працював з м’ячем та мав нагоди, аби забивати зі штрафних. Тож, була ймовірність, що Шевченко не стане змінювати стартову одинадцяту, хоч перед матчем він не відкинув, що в складі будуть зміни, ймовірно, аби заплутати карти тренерському штабу суперників.

Сьогоднішній поєдинок, хоч і мав відбуватися при пустих трибунах, однак збірна хотіла продовжити свою переможну ходу, не зважаючи на те, що Словаччина – більш серйозний суперник, аніж чехи. Словаки мають у своєму складі доволі серйозних виконавців – це і зірка «Наполі» Марек Гамшик, і екс-захичник «Ліверпуля» Шкртел, який нині виступає за турецький «Фенербахче», також за словаків грає Юрай Куцка, який ще у минулому сезоні представляв «Мілан», а зараз, як і його партнер по збірній Шкртел, перебрався до турецького чемпіонату в команду «Трабзонспор». Втім, для Словаччини цей поєдинок мав бути стартовим у Лізі націй, що могло бути перевагою для наших футболістів, адже словаки провели лише контрольний матч з Данією, на поле у якої вийшли фактично аматори.

Перед матчем Андрій Шевченко відзначав стабільність складу суперників, адже словаки грають одними й тими ж футболістами вже чимало років та демонструють хороший результат. Своєю чергою, тренер словаків Ян Козак, наголошував, що з нашою збірною потрібно завжди бути сконцентрованим, а також відзначив прогрес нашої збірної у швидкості роботи з м’ячем.

Перший тайм

Обидві команди обережно розпочали поєдинок, щоправда Україна на правах господарів більше володіла м’ячем, зокрема автор першого голу у ворота чехів Коноплянка пробивав здалеку, втім це була лише пристрілка, також на дальній удар наважився Степаненко. До того ж, українці часто завантажували «кулястого» до штрафного словаків, однак до серйозної небезпеки це не призводило.

Витримавши стартовий тиск господарів, словаки теж показали, що вони не хлопчики для биття, на певний час затиснувши збірну України на власній частині поля. На 20 хвилині шанс для пристрілки отримав Яремчук – значно вище воріт пролетів м’яч після його дальнього удару. А вже за миттєвість словаки могли відкривати рахунок у матчі: Шапка навісив на Немеца, однак той з небезпечної позиції не зумів поцілити у ворота – пощастило нашій збірній у цьому моменті.

Стартові 25 хвилин показали, що відкритого футболу від обох команд сьогодні чекати не доведеться, адже обидві збірні грали обережно, сподіваючись на помилку суперника. На 30 хвилині Марлос отримав м’яч та, обігравши кілька суперників, віддав на Яремчука, який пробив у руки Дубравки. Також варто відзначити штрафний удар метрів з 30 від Малиновського – якогось десятка сантиметрів не вистачило, аби м’яч влетів в дев’ятку воріт словаків.

Арбітр не додав жодної хвилини до першого тайму, тож команди пішли на перерву з нулями на табло.

Другий тайм

Після 15 хвилин відпочинку тренери вирішили не вносити зміни у склади, тож на поле вийшли ті самі футболісти, що й на старті першого тайму. Через три хвилини після початку другого тайму Малиновський навісив зі штрафного, і Шкртел ледь не зрізав м’яч у власні ворота.

На 59 хвилині небезпечно прострілював Матвієнко, який перехватив м’яч, втім ніхто з партнерів замкнути передачу не зумів. Словаки не забарилися з відповіддю, і дальнього удару завдавав Лоботка – невдало. На 65 хвилині тренерський штаб словаків замінив єдиного форварда Немеца на хавбека Дуду. Своєю чергою, Шевченко вирішив освіжити центр поля, випустивши Зінченка замість Малиновського, адже було помітно, що українці дещо почали програвати боротьбу у центрі.

Відзначимо, що у другому таймі команди демонстрували менш швидкий футбол, ніж у першій половині зустрічі. Свій шанс отримав і молодий хавбек Віктор Циганков, замінивши Коноплянку, який був менш помітний, ніж у матчі з Чехією. До слова, вже за кілька хвилин після виходу на заміну Циганков продерся крізь захисника словаків, а той змушений був фолити у власному штрафному – пенальті. До «точки» підійшов Ярмоленко і хоча й не надто впевнено, проте пробив Дубравку, відкривши рахунок у матчі – 1:0.

Останні хвилини словаки провели в атаках, однак збірна України зуміла довести гру до логічного завершення, перемігши збірну Словаччини у другому матчі Ліги націй.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus