USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Збірна України перемогла Туреччину у відборі на ЧС-2018. Огляд матчу

3 Вересня 2017 01:15
Завдяки дублю Андрія Ярмоленка збірна України перемогла збірну Туреччини - 2:0. Матч відбувся 2 вересня у Харкові на стадіоні «Металіст».

Багатьом українським вболівальникам запам’ятався минулий матч у Туреччині, в якому наша збірна, перемагаючи по ходу поєдинку з рахунком

2:0, в підсумку не змогла втримати переможний рахунок.

Розклад перед грою

Поразка чи нічия у цьому матчі зменшила б шанси команд на вихід на ЧС-2018, тому їм обов’язково потрібно було перемагати, аби не відставати від лідерів – Хорватії та Ісландії. Тим більше, перед самим стартом нашого матчу стало відомо, що ісландці несподівано поступилися фінам, тому у наших хлопців був шанс піднятися у турнірній таблиці.

Тренер жовто-синіх Андрій Шевченко не міг розраховувати на дискваліфікованого

центрального захисника Ярослава Ракицького та півзахисника Дениса Гармаша, який, за словами тренера, прихворів і не зміг відновитися. Проте до складу збірної повернувся динамівець Євген Хачеріді. Несподіванкою стала поява у старті 35-річного хавбека Руслана Ротаня, якого Шевченко здебільшого використовував, випускаючи на заміну.

Старий знайомий українських вболівальників, екс-тренер донецького «Шахтаря», а нині новий наставник збірної Туреччини Мірча Луческу викликав велику кількість досвідчених гравців, для яких вихід на чемпіонат світу може стати останнім у їхній кар’єрі. Великим плюсом для турків є виклик до збірної зірки каталонської «Барселони» Арди Турана, який постійно конфліктував з попереднім тренером Фатіхом Терімом. Проте, основна небезпека для воріт нашої збірної мала б надходити від гравця «Мілану» Хакана Чалханоглу.

Свисток – старт!

Перші 10 хвилин збірна Україна виглядала активніше за суперників. Вже на 3 хвилині в нашої збірної виник перший момент. Після подач Коноплянки головою пробивав Коваленко - вище воріт. Через хвилину, накрутивши захисника, з гострого кута пробивав Коноплянка - голкіпер перевів м'яч на кутовий, після подачі якого небезпечно пробивав Степаненко. Варто зазначити, що наші футболісти більше контролювали м'яч і при його втраті одразу вступали у відбір.

На 18 хвилині українцям вдалася чудова гольова комбінація: Ротань пустив по флангу Коноплянку, який прострілив на Кравця. Останній, накрутивши захисника, відкотив м'яч Коваленку, після удару якого "кулястий" потрапив до новоспеченого гравця дортмундської "Борусії" Андрія Ярмоленка - 1:0.

Пропустивши гол, турки почали вище пресингувати наших футболістів. В України активністю вирізнявся Коноплянка, який набрав просто божевільну форму на початку сезону. На 31 хвилині турки завдали чи не перший удар по наших воротах: капітан турків Емре вирішив пробити з-за меж штрафної – П’ятов на місці.

Через кілька хвилин рахунок міг подвоювати Кравець. Він продерся між двох турків і завдав небезпечного удару: Коваленко намагався добити м'яч у сітку, але захисник турецької збірної зіграв на випередження, вибивши кулястого. На 42 хвилині гол організували німецькі легіонери нашої збірної: Коноплянка здійснив неймовірне соло лівим флангом, просто «з'ївши» захисника турків, і відкотив на одинадцять метрів, куди набігав Ярмоленко. Останній, обіграши захисника, розстріляв ворота - дубль Андрія.

Наприкінці тайму ми могли «хоронити» турецьку збірну, але надійно зіграв турецький голкіпер, перехвативши м'яч після прострілу Коваленка. Зауважимо, що обидва наші голи були забиті з певними порушеннями: Ярмолеко перебував в офсайді, коли забивав перший гол, а під час другого взяття воріт Коноплянка випустив м'яч за межі поля. Знаючи Мірчу Луческу, можна очікувати на «запальну» прес-конференцію після матчу.

Другий тайм

Виходячи на 2-й тайм, українцям потрібно було забути цифри на табло, аби не повторився турецький сценарій.

Першу п'ятихвилинку другої половини зустрічі з м'ячем провели турки, збірна України більше оборонялася. Оговтавшись після стартового тиску турків, українці зуміли створити небезпеку біля їхніх воріт.

Мабуть, надихнувшись всім відомим хітом про російського президента, після проходу по воротах пробивав молодий захисних жовто-синіх Матвієнко - невдало. А вже в ході наступної атаки Коноплянка не зберіг темп, віддавши в офсайд на Кравця.

На 68 хвилині відбулася перша заміна у матчі: замість Хакана Чалханоглу, якого повністю нейтралізували наші футболісті, вийшов Арда Туран. Одразу після заміни у турків виник момент: Ченґіз намагався пробити через себе, проте не зміг скластися і не потрапив по м'ячу. В української збірної замість Кравця вийшов Бєсєдін, котрий одразу ж отримав "гірчичник".

На 76 хвилині турки вимагали пенальті у ворота збірної України, але суддя сьогодні був на нашому боці. Через хвилину після подачі кутового вище воріт пробив Бєсєдін. За миттєвість небезпечний момент створили наші вінгери: Ярмоленко «парашутом» віддавав на Коноплянку, але той не зумів вдало обробити м'яч.

Коуч збірної України Андрій Шевченко вирішив посилити центр поля, випустивши замість Руслана Ротаня Руслана Малиновського. На 84 хвилині з-за меж штрафного пробивав Коноплянка - Бабаджан на місці.

Ярмоленко міг оформлювати хет-трик, але проти цього був голкіпер турків, перевівши м'яч на кутовий. В останні хвилини турки змирилися з поразкою і відверто догравали матч, а українці зуміли довести зустріч до логічного завершення.

Таким чином, обігравши турків, збірна України зрівнялася за очками з першою командою у нашій групі - збірною Хорватії: в обох тепер по 14 очок.

Наступний матч українське збірна зіграє проти Ісландії 5 вересня на виїзді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Еее Показати IP 3 Вересня 2017 08:56
Опис а не огляд матчу.
Бачив Показати IP 3 Вересня 2017 09:43
перший гол із офсайду, другий гол - мяч вийшов за межі поля, але Вітаю!
ура до Бачив Показати IP 3 Вересня 2017 12:17
добре що хоча на це спромоглися. проте футбол був гарний молодці так тримати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus