USD 40.75 41.15
  • USD 40.75 41.15
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Збудували нове укриття: в Олиці відновили очне навчання

1 Вересня 2023 22:32
У селищі Олика Луцького району на території між школою та дитячим садочком збудували нове укриття. Від початку повномасштабного вторгнення діти вчилися дистанційно.

З першого вересня у навчальному закладі відновили очне навчання, розповів Суспільному директор ліцею Микола Більський.

З його слів, у закладі навчається 314 школярів, до першого класу зарахували 23 дитини.

Новозбудоване укриття має площу 375 квадратних метрів і розраховане на 510 місць. У ньому під час повітряних тривог перебуватимуть діти та педагоги ліцею та сусіднього закладу, дитячого садочка.
Гроші на будівництво укриття виділили з місцевого бюджету. Це приблизно мільйон гривень, каже голова Олицької громади Олександр Прендецький.
Читати ще: У Луцьку та районі в закладах освіти перевірили укриття. Які результати

«У школу хотілося йти, бо буде очне навчання», – говорить школяр Владислав Луцюк, який разом із однокласниками прийшов на свято першого вересня.
Селищний голова Олександр Прендецький говорить, усі діти в Олицькій громаді вчитимуться очно у новому навчальному році. У Дернівському ліцеї громади також облаштували укриття на базі одного із корпусів школи. Його обклали піском і тимчасово його дозволили використовувати, до моменту будівництва нового, каже Олександр Прендецький.
Зі слів керівниці обласного управління освіти і науки Наталії Матвіюк, протягом літа і попереднього навчального року заклади освіти й тергромади облаштували 27 укриттів. У зв’язку з безпековою ситуацією загальну кількість укриттів в школах і дитсадках області не назвала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus