USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Збирав таємні документи для генштабу ЗС РФ: на Черкащині засудили агента російської розвідки

6 Вересня 2022 12:17
Суд визнав винним у держзраді та засудив до 12 років в’язниці жителя Умані, який передавав російській розвідці дані про українські склади з боєприпасами на Черкащині.

Про це повідомили у СБУ.

Представники російського ГРУ завербували українця під час поїздки до РФ в 2018 році. Основне завдання, яке він отримав від свого куратора, був збір розвідданих про місця дислокації складів з боєприпасами та режим їх охорони на території регіону. Для комунікації мав використовувати закриті канали електронного зв’язку.

Зокрема, у квітні-липні 2021 року він за грошову винагороду збирав відомості з грифом секретності «Таємно» щодо військової частини ЗСУ на Черкащині, в якій зберігались артилерійські боєприпаси. До виконання вказівок Росії житель Умані намагався «в темну» залучити українського військовослужбовця.

В якості авансу він отримав від представника російської розвідки 13 тисяч грн авансу, а в майбутньому розраховував отримати ще 2 тисячі доларів США після передачі секретної інформації.

Правоохоронці затримали чоловіка під час спецоперації СБУ на Черкащині у липні 2021 року на спробі отримати секретну інформацію про склади з боєприпасами. Суд визнав його винним у державній зраді і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus