USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Здорожчання газу та міндобрив: посівний сезон на Волині – під загрозою зриву, – депутат

9 Грудня 2021 16:54
Волинські депутати звернулися до уряду та Кабміну щодо термінового напрацювання механізму підтримки аграріїв через різке подорожчання природного газу.

Текст звернення 9 грудня під час засідання чергової сесії оприлюднив депутат Волинської обласної ради Андрій Козюра.

З його слів, суть звернення в тому, що через суттєве зростання ціни на газ у скруті опинилася хімічна галузь, яка виробляє мінеральні добрива і забезпечує ними аграріїв.

«На сьогодні ціна на міндобрива зросла у декілька разів. Дрібні сільгоспвиробники і фермери не в змозі часто їх купувати. Через це наступний посівний сезон – під загрозою зриву. Тому у відповідь на наше звернення уряд зобов’язаний негайно розробити комплекс заходів, які дозволять дрібному і середньому фермеру придбати мінеральні добрива, бо це запобігання здорожчанню основних продуктів харчування», - пояснив обранець громади.

Читати ще: На Волині власникам трьох і більше корів виплачуватимуть допомогу

У відповідь на це депутат Тарас Щерблюк зауважив, що у зв’язку з підняттям цін на мінеральні добрива та засоби захисту може наступити колапс в аграрній галузі.

Він запропонував внести зміни і звернутися до міністра аграрної політики і продовольства Романа Лещенка із пропозицією розробити програму та виплатити дотацію на один гектар для фермерських господарств площею до 50 гектарів та одноосібників, які мають наділи площею від 1 гектара.

«Потрібно виплачувати фермерам та одноосібникам щонайменше 3 тисячі гривень на один гектар у зв’язку з прийняттям закону №5600 та здорожчанням мінеральних добрив», - заначив депутат.

Волинські обранці громади таку зміну до звернення підтримали.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 9 Грудня 2021 17:36
За рахунок цьогорічних захмарно високих цін на зернові - всі аграрії, навіть невеликі фермери дуже добре заробили. Потрібно було за рахунок додаткового прибутку, який вони отримали, закупити наперед добрива для весняного внесення, а не орендну плату пайовикам накручувати.
дідо Показати IP 9 Грудня 2021 17:46
буде державна підтримка Фірташа,який контролює виготовлення міндобрив
Олесь Показати IP 9 Грудня 2021 19:35
Побачимо яка допомога фермерам прийде . Уже і думати страшно як ще може влада допомогти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus