USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зеленський доручив розробити іспит для отримання громадянства України

11 Липня 2022 13:39
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо введення обов’язкового іспиту для отримання українського громадянства. Ініціатори просили, аби екзамен включав тести на знання мови, історії тощо.

Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю зайнятись цим, оскільки питання потребує законодавчого врегулювання, пише 24 канал.

Президент у своїй відповіді зауважив, що уряд забезпечує проведення політики щодо освіти і науки, всебічного розвитку та функціонування державної мови в усіх сферах суспільного життя.

«Я звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання», – сказав Зеленський.

Ініціатор петиції Віталій Капустян подав її 23 травня. Він просить главу держави ввести обов’язковий іспит для отримання українського громадянства. Підписали ініціативу 26 578 людей.

В уряді поки не коментували, чи розглядали це питання. Однак автор просив, аби кандидати демонстрували свою повагу і справжній інтерес до набуття громадянства України. На думку Капустяна, іспит повинен включати вивчення державного гімну, тести з української мови, історії України, на знання Конституції.

Зауважимо, зараз для отримання громадянства людина має подати заяву та пакет документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Maха Показати IP 11 Липня 2022 14:46
давно пора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus