USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський готовий до діалогу з Путіним щодо завершення війни, але росіяни не хочуть миру

20 Квітня 2022 21:58
Росія почала масштабний наступ на Донбасі. Бажання держави-окупантки – знищити усіх українців. Також країна-агресорка хоче знищити Україну.

Про це 20 квітня під час брифінгу із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем розповів Президент України Володимир Зеленський, пише ТСН.

"Ми бачимо, що Росія не зупиняється у своєму кривавому бажанні знищити нас, українців, та нашу державу. Причому будь-якою ціною, вбиваючи жінок, дітей та беззахисних цивільних. Російські війська розпочали масштабний наступ на Донбасі, і ми це розуміємо. Бачимо всі ризики та кроки. Вони продовжують ракетні обстріли по всій території нашої держави, тримають в облозі близько 120 тисяч осіб тільки у Маріуполі. Рівень російських злочинів там більш масштабний, ніж навіть у Бородянці", – акцентував Президент.
Читати ще: Україна схвалює ініціативу ООН про чотириденне Великоднє перемир'я

Заразом Зеленський заявив, що готовий до діалогу щодо завершення війни. Проте, з його слів, Російська Федерація не готова до мирного врегулювання.

Тим часом президент Європейської ради Шарль Мішель розповів, що Єврокомісія до кінця червня висловить свою позицію щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Після цього розпочнуться дискусії щодо подальшої євроінтеграції.

"Ми матимемо думку Комісії до кінця червня. І це буде моєю відповідальністю – оцінити, коли я зможу поставити це питання до порядку денного Європейської ради, щоб переконатися, що ми маємо політичну дискусію, діалог, щоб досягти прогресу на цьому шляху. Але я хочу сказати, що я відчуваю дуже сильну підтримку, щоб переконатися, що ми можемо надати конкретну підтримку Україні у вашому виборі на шляху до ЄС у вашому майбутньому", – сказав президент Європейської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus