USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зеленський назвав трьох кандидатів на посаду очільника Міносвіти

7 Червня 2020 19:22
Президент України Володимир Зеленський назвав трьох основних кандидатів на посаду міністра освіти й науки, яка залишається вакантною з березня 2020 року.

Як передає Рубрика, про це він розповів під час неформального спілкування з журналістами в резиденції «Залісся», інформує «BBC Україна». Відео спілкування також оприлюднило видання НВ.

Президент розповів, що поспілкувався з кількома кандидатами.

«Ми подивилися кілька варіантів. Прекрасні були люди, які знають той чи інший напрямок. Є людина в науці – Олександра Антонюк. Я впевнений, що вона до нас приєднається. Вона може очолити напрямок науки... Після цього були ще кілька людей. Вони теж всі хороші, але не можуть бути міністрами – мені здається, через їхню слабкість у цілому, слабкість особистості, хоча професійна людина», – заявив Зеленський, не уточнивши, про що йде мова.

Глава держави зазначив, що консультувався з приводу призначення міністра освіти з ректорами навчальних закладів.

«Після цього я зустрівся з багатьма ректорами провідних вишів, їх було десь 30-40. Вони всі запропонували мені кілька варіантів», – повідомив Зеленський і назвав трьох кандидатів.

Це, за словами президента:

керівник Апарату Офісу президента України Олексій Дніпров (який раніше був заступником Дмитра Табачника – міністра часів Віктора Януковича);

голова комітету з питань освіти у Верховній Раді Сергій Бабак (планувалося, що він спочатку очолить міністерство, але він відмовився, оскільки «ще не все зробив» у ВР);

ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет (який був членом Партії регіонів).

Володимир Зеленський уточнив, що ректори радили йому обрати одного з трьох запропонованих кандидатів.

Президент додав, що планує наступного тижня поїхати до Чернігова, щоб зустрітися із Сергієм Шкарлетом.

«Ми ще його (Шкарлета, – ред.) не призначаємо. У середу я поїду в Чернігів. Я збираюся прийти в університет, я хочу просто подивитися, як він виглядає, хочу поговорити зі студентами та зрозуміти, що це за людина», – наголосив Зеленський.

Він висловив думку, що некоректно докоряти Шкарлету за членство в Партії регіонів, тому що в неї «заганяли всіх вчителів в областях».

«Мені здається, що якщо ми вже пів року шукаємо міністра освіти, то треба на чомусь зосередитися», – додав президент.
Нагадаємо, посада міністра освіти і науки вакантна з березня. Обов'язки очільника міністерства виконує Любомира Мандзій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
українець Показати IP 7 Червня 2020 20:11
Для утвердження української мови в державі Україна раз і назавжди_міністром освіти і науки потрібно призначити Ірину Фаріон!!!! І тільки тоді в державі мовне питання перестане бути проблемою.
Анонім до українець Показати IP 7 Червня 2020 21:59
До чого тут міністр освіти і утвердження української мови в Державі??! Це що основне завдання МО??!! А ваша Фаріон виселить або знищить пів України!!)))))) І піде брат на брата...
українець до Анонім Показати IP 8 Червня 2020 11:57
Міністр освіти до утвердження української мови має саме безпосереднє відношення.По-перше,всі школи і навчальні заклади,в тому числі і військові інститути будуть навчати виключно українською мовою.Сьогодні управління польотами і взагалі військами проходить на "язикє",По-друге,всі навчальні підручники будуть переведені на українську мову.По-третє,буде повністю виконана стаття Конституції України №10,яка говорить,що державнною мовою в Україні є УКРАЇНСЬКА МОВА!!!! І тільки таким чином можна буде побудувати УКРАЇНСЬКУ УКРАЇНУ!!!! Бо недалекий час,що імперіалістичний "брат" поверне історію від 1654року.А щодо Фаріон,то це дуже розумна і грамотна людина. Всі її виступи,де б вона не виступала,завжди спрямовані на захист української мови. І не такий страшний чорт,як його малюють.
До українець Показати IP 7 Червня 2020 21:31
Підтримую на сто відсотків. Не буде мови ге буле держави.
The bill Показати IP 8 Червня 2020 06:11
Чомусь останніми чиновниками-проффесіоналами були регіонали ! При Петрові мародеренко лише хитрі, жадібні і злодійкуваті як зернові миші. А при зебільній владі... Порядна людина при 2х останніх пердизентах не могла в принципі утриматись на любій посаді!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus