USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Зеленський підписав указ про підвищення мінімальної зарплати медиків. Озвучили суми

18 Червня 2021 14:09
Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який встановлює орієнтир щодо мінімальної зарплати для середнього медичного персоналу в розмірі не менше 13,5 тис. та для лікарського складу – не менше 20 тис. грн.

Про це він заявив під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента, передає УНІАН.

За словами глави держави, одним із пріоритетів стане забезпечення гідної мотивації для медиків.

«Забезпечення, умови і гарантії для всіх медичних працівників, коли і лікар, і медсестра – весь медичний персонал, рятуючи життя інших, не думають як вижити самим. Тут є два варіанти – або наша країна забезпечить гідну мотивацію нашим медикам, або цю мотивацію їм нададуть інші країни», – сказав він.

Зеленський назвав неприпустимим, що середня зарплата в галузі охорони здоров’я дорівнює рівню середньої заробітної плати по країні.

«При всій повазі до всіх професій, але життя людини безцінне, а, отже, його порятунок точно має бути однією з найбільш високо оплачуваних справ, і сьогодні навіть в умовах обмеженого бюджету ми поступово збільшуємо заробітні плати медикам. Щоразу, коли це відбувається я завжди кажу, що це тільки перші кроки, і ми не маємо права зупинятись. Ми маємо знаходити нові механізми та нові ресурси, допоки розмір зарплати медиків не стане справедливим», – наголосив президент.

Зеленський зауважив, що одним із кроків досягнення цієї мети стане підписаний ним сьогодні важливий указ.

За словами глави держави, наразі уряд починає процес підготовки бюджету на 2022 рік, і він очікує, що згаданий указ стане «чітким сигналом про відновлення престижу та важливої ролі медиків у нашому суспільстві».

Зеленський попросив уряд врахувати відповідні розміри для зарплат медиків під час розрахунку тарифів медгарантій і формування бюджетів відомчих медичних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЯРИНКА Показати IP 18 Червня 2021 21:20
і коли чекати???????
Русский месяц до ЯРИНКА Показати IP 18 Червня 2021 23:00
З 2022 року.. І не з 1 січня. І не всім. А хто доживе. Якщо агресора проженемо. Якщо ковід знищимо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus