USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькрада замість держави виділила 15 млн на зарплати медикам та освітянам

19 Грудня 2019 14:10
Депутати Луцької міської ради ухвалили рішення виділити майже 15 мільйонів гривень на оплату праці освітянам та медичним працівникам, оскільки держава не виділила достатньої кількості коштів, аби погасити борги із заробітної плати.

Про це під час засідання позачергової сесії повідомила директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова.

З її слів, враховуючи перевиконання бюджету міста, пропонується збільшити об’єм міської казни на 19 мільйонів гривень, і спрямувати ці кошти на наступні потреби: майже 195 тисяч гривень – на КП «Ласка»; 2 мільйони 63 тисячі гривень - на оплату праці педагогічним працівникам, 6 мільйонів 160 гривень - на оплату праці медикам.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук зазначив, що часто держава забуває про свої обов'язки. Міська влада змушена виділяти кошти з міського бюджету на зарплати педагогів та медиків. Через те, що оплата праці педагогів та медиків низька, а її ще й не можуть нормально профінансувати, молоді педагоги, лікарі, медсестри звільняються і виїжджають за кордон.

“Сьогодні нам уже не вистачає вчителів інформатики, хімії, не вистачає молодшого медичного персоналу. Молодь покидає країну. Залишаються тільки вчителі та медики старшого покоління. Якщо держава не зверне на це увагу, то незабаром не буде кому вчити та лікувати.

Ми вже зверталися до керівництва країни неодноразово, аби підвищили рівень заробітної плати, але нас не чують. Це зараз має бути питанням номер один. Незабаром розпочнуться незворотні наслідки”, - додав він та закликав колег підтримати зміни до бюджету, де передбачені кошти на зарплату педагогам і медикам.
Окрім цього, у рамках перевиконання бюджету 4 мільйони гривень пропонують спрямувати на компенсацію ЛПЕ за пільговий проїзд лучан, а 6,5 мільйонів гривень – по розподілу на КП «Луцьктепло».

Також Лілія Єлова зазначила, що, за станом на сьогодні, довелось великою мірою перерозподілити міський бюджет.

Зокрема, із невикористаних за цільовим призначенням коштів додатково виокремлять 6 мільйонів 687 тисяч на оплату праці педагогам.

Також із цих грошей 1 мільйон 100 гривень виділять на компенсацію за пільгових поїзд громадян та 1 мільйон 752 гривень - на поточний ремонт доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 19 Грудня 2019 14:26
Ну що ж-привіт девяності.То це в Луцьку,а як в райцентрах,селах...Подивишся на цього теоретика премєра,а ще не дай Бог послухаєш і не знаєш чи плакати,чи сміятись...
Вася Показати IP 19 Грудня 2019 19:19
А хоч справедливо виділила, по 4 тис уйов? Бо мені знайомі вчителі весною казали, що десь так приблизно їм має виходити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus