USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський закликав «оживити» ООН, порівнявши її з «супергероєм на пенсії»

23 Вересня 2021 10:50
Президент України Володимир Зеленський закликав «оживити» ООН, порівнявши організацію з «супергероєм на пенсії, який забув, що він міг зробити».

Відповідну заяву він озвучив у середу, 22 вересня, під час свого виступу на загальних дебатах 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, пише ТСН.

Український лідер, зокрема, вказав, що Організація Об’єднаних Націй «довго чує тільки критику» і «звинувачення, що ООН нічого не може» і «стала Лігою Націй».

«І сьогодні ООН – як супергерой на пенсії, який забув, що він міг зробити. Він вважає себе тягарем, слабким, кволим, непотрібним дідом, життя якого пройшло марно», – висловився глава держави.

Водночас Зеленський закликав організацію «знову повірити в себе» і «оживити» Статут.

«Це не рекомендації, які можна виконувати за бажанням. Ви не знайдете там слів «Кожен сам за себе». І тоді б світу не довелось би визнавати, що він провалив іспит на ковід, іспит на єдність. І ховати очі у 20-річчя Дурбанської декларації ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Хто міг уявити, що колись знаряддям для дискримінації стануть саме ліки?» – сказав він.

Окрім того, на переконання президента, для «оживлення» ООН необхідна правда.

«Коли б усі, хто має вплив, щиро підтримали миролюбні зусилля світової співдружності, сьогодні на афганській землі не вибухали б снаряди, автоматні черги не тероризували б мирне населення», – процитував український лідер слова першого представника незалежної України в ООН Леоніда Кравчука, сказані 30 років тому на 46-й Генасамблеї ООН.

Зеленський також нагадав, що рішення про проведення першої конференції зі створення ООН було ухвалено у 1945 році під час конференції в Ялті, яка вже восьмий рік є окупованою разом з Кримом.

«Як ми хочемо оживити ООН, якщо місце, де зароджувалась ідея ООН, окуповано постійним членом Ради Безпеки ООН? Пан Голова 76-ї асамблеї говорив багато про зміну клімату та захист довкілля й природи на планеті. У цьому контексті Крим потребує уваги ООН ще більше. Із унікальної природи зробили військову базу. Замість фауни й флори там флот і солдати», – обурився він.

Для того, щоб оживити ООН, Зеленський закликав держави-члени «говорити один з одним просто, чітко, конкретно, а головне – чесно, відверто».

«Тоді ми перестанемо називати Генасамблею ООН «дебатами». Це не дебати. Бо дебати – це живий діалог. Це активний спір різних сторін. Це можливість поставити прямі, відверті запитання. Наприклад, видача сотням тисяч українців на окупованій території України сотень тисяч паспортів іншої держави. Що це, як не доказ міжнародного злочину? Що це, як не доказ безкарності й неповаги до міжнародного права? Більш того, РФ сама про це офіційно заявляє. І змушує наших громадян України брати участь у виборах до російського парламенту», – продовжив глава держави.

У підсумку український лідер нагадав про досягнення ООН, які варто пам’ятати. Зокрема Зеленський згадав про Загальну декларацію прав людини 1948 року, продовольчі програми, миротворчі місії та ЮНІСЕФ, який захищає дітей у понад 190 країнах світу.

«Давайте покажемо, що ми рішуче налаштовані докласти всіх зусиль, щоб посилити нашу взаємодію?! Покажемо. І просто зробимо. Навіть без резолюцій, декларацій, узгоджень позицій. А просто зробимо», – закликав Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 23 Вересня 2021 11:10
Все фигня.Давай че нибудь новое Володя.у тебя лицо скучное.тебе денег никто не даст.
100 % Показати IP 23 Вересня 2021 11:14
Потрібно визнати, сильно сказано. Молодець..
порохобот Показати IP 23 Вересня 2021 11:32
ну...Сильно сказано...Вибачте,Петро Олексійович,але тут "нама чим крити"...
Анонім Показати IP 23 Вересня 2021 12:23
«Кроме того, Зеленский передал премьер-министру Великобритании список из почти 450 украинцев, удерживаемых в застенках» В ответ премьер-министр Великобритании напарил Зеленскому еще пару списанных катеров. Обязательно этот список нужно передать еще президенту Бурунди и премьеру Замбии.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus