USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський про росіян, винних у звірствах у Бучі: «Вони заслуговують лише на смерть»

3 Квітня 2022 21:39
Президент України Володимир Зеленський наприкінці 39-го дня російського вторгнення в Україну звернувся до українців та світу:

«Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість.

Що російській армії зробив чоловік, який їхав вулицею велосипедом? Як можна було ґвалтувати жінок на очах у їхніх дітей? Що зробило Росії українське місто Буча? Російські матері, навіть якщо ви вирощували мародерів, то як вони стали катами? Ви не могли не знати, що всередині ваших дітей. Вони позбавлені всього людського. Нема душі, нема серця. Вони вбивали свідомо та із задоволенням. Після того, що вони зробили – вони заслуговують лише на смерть.

Світ уже бачив багато воєнних злочинів. У різні часи. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі. Кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів. Буде знайдений і покараний».
1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів.

Читати ще: З Київщини на експертизу вивезли 410 тіл цивільних

Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, мер Федорук повідомив, що у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними руками. На вулицях міста також виявляли тіла оголених жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus